Andre Ayew Fenerbahçe'de

Son güncelleme: 27.07.2018 18:55
  • ANDRE AYEW İMZAYI ATTI


    noimage


    Ganalı futbolcu Andre Ayew, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde, Futbol Takımımızın Sportif Direktörü Damien Comolli’nin de yer aldığı törenle, kendisini Kulübümüze kiralık olarak bağlayan 1 yıllık sözleşmeyi imzaladı.

    Yönetim Kurulu Üyelerimizin de katıldığı imza törenini çok sayıda basın mensubu takip etti.

    İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Sportif Direktörümüz Damien Comolli, Andre Ayew’in birçok pozisyonda oynayabilen yetenekli ve enerjik bir oyuncu olduğu söylerken; daha sonra söz alan Andre Ayew ise, “Fenerbahçe’nin ilgisi beni ilk saniyeden itibaren çok mutlu etti. Hem Fenerbahçe ismini hem de bu ismin çok büyük olduğunu biliyorum. Fenerbahçe, yeni bir başkan, yeni bir sportif direktör, yeni bir teknik ekip ile yeni bir çağa girdi.” dedi.

    Sportif Direktörümüz Damien Comolli: “Hücum hattımız için önemli bir takviye”

    Basın toplantısında ilk olarak konuşan Sportif Direktörümüz Damien Comolli, “Andre Ayew’in imza törenine hoş geldiniz, gecikmeden dolayı özür dilerim. Andre Ayew ile 1 yıllık sözleşme imzaladık. Kulübümüzün lehine satın alma opsiyonlu. Hücum hattımız için önemli bir takviye oldu. Teknik Direktörümüz Phillip Cocu’nun da takımda görmek istediği oyuncuların başında geliyor. Andre, bugün kişisel antrenman yapacak yarın ise takımla çalışacak. Kendisi fit bir durumda, Swansea City’le de antrenmanlara çıkıyor. Buraya hazır bir şekilde geldi.” dedi.

    Sportif Direktörümüz Damien Comolli, daha sonra basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

    “Aslıda çok basit: 1 sene kiralık oynayacak daha sonra istediğimiz taktirde kendisini kadromuza katma durumumuz var.”

    “Öncelikle bu Andre Ayew’in imza günü ve kendisiyle ilgili sorular soralım. Şimdiye kadar beni az çok tanıdınız ve ben spekülasyonlar ya da dedikodular hakkında konuşacak biri değilim.”

    “Andre Ayew’i niye istedik? Çünkü çok yok yönlü, birçok pozisyonda oynayabilen, çok yetenekli ve enerjik bir oyuncu. Siz bir oyuncuya ‘Fenerbahçe’ye niye geldiniz’ diye sorarsanız onun cevabı da kazanmak olacaktır.”

    “İki kulüp arasında paylaşılan finansal bilgileri burada söyleyecek değilim.”

    “Teknik direktör ben değilim ve bunu Phillip Cocu düşünecek. Andre, Phillip Cocu ile konuştu ve hangi pozisyonlarda faydalı olabileceğini söyledi ama benim buna vereceğim cevap; her iki kanatta da açık oynayan bir isim. Takımımıza çok faydalı olacaktır."

    “Ayew’in, sadece Marsilya’da parlak bir dönem geçirdiğine katılmıyorum. Premier League’de de harika işler yaptığını düşünüyorum. Ayrıca Feyenoord maçı da herkese mesaj oldu. Futbol felsefemizin hücuma dayalı olacağını gösterdi. Ayew’in yeteneği, enerjik yapısı, hücumdaki zenginliği tam da hocamız Phillip Cocu’nun istediği özellikleri taşıyor. Bu yüzden kendisi bize değer katacaktır ve başarılı olacağına eminim.”

    Andre Ayew: “Fenerbahçe isminin çok büyük olduğunu biliyorum”

    Sözlerine Fenerbahçe’nin büyüklüğünden bahsederek başlayan Andre Ayew, “Fenerbahçe’nin ilgisi beni ilk saniyeden itibaren çok mutlu etti. Hem Fenerbahçe ismini hem de bu ismin çok büyük olduğunu biliyorum. Fenerbahçe; yeni bir başkan, yeni bir sportif direktör, yeni bir teknik ekip ile yeni bir çağa girdi. Bana çok önemli bir proje sunuldu. Taraftarın büyük beklentisi var ve inşallah o beklentileri karşılayacağız. Ben de önemli bir pay sahibi olacağım.”dedi.

    Ganalı yıldız futbolcu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

    “Öncelikle Valbuena ile Marsilya’da oynadık ve Marsilya ile buraya gelmiştik. İnanılmaz bir maçtı ve 2-2 bitmişti. Valbuena ile tekrar oynayacak olmak beni heyecanlandırıyor. Fenerbahçe de onun gibi Fransa milli takımının da formasını giymiş bir ismi görmek mutlu ediyor. Valbuena, kazanan bir ruha sahip. Gomis ile de uzun zamandır birbirimizi tanıyoruz. Zaman zaman görüşüp konuşuyoruz ama artık o, şehrin diğer yakasındaki takım için oynuyor. Karşı kaşıya oynayacak olmak çok renkli ve heyecanlı olacak.”

    Fenerbahçe taraftarının kendisini fazlasıyla heyecanlandırdığını da ifade eden Ayew, “Şu anda beni en çok heyecanlandıran şey, Fenerbahçe taraftarı. Marsilya ile burada oynadığımız maçta Fenerbahçe taraftarının yarattığı atmosferi gördüm. Tek kelimeyle harikaydı. Onlarla karşılaşmak için sabırsızlanıyorum.” şeklinde konuştu.

    Şu anda Gana Milli Takımının menajerliğini yapan eski futbolcumuz Stephen Appiah'la da konuştuğunu dile getiren Ayew, “Stephen Appiah ile konuşuyoruz. Kendisi şu an milli takım menajerimiz. Bana Fenerbahçe’ye gitmem gerektiğini; tesisinden, stadyumundan ne kadar muhteşem olduğundan bahsetti. Bunun yanında beni heyecanlandıran şey, bu kulübün büyüklüğü ve Avrupa’da boy gösterecek olması. Kaç gol atacağım konusunda da şunu söyleyebilirim: Tek temennim bu takımı şampiyon yapmak ve sezon sonunda Fenerbahçe’nin şampiyonluğu göğüslemesi.” ifadelerini kullandı.

    Uyum sürecine ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Ganalı futbolcu, “Futbol evrensel bir oyun oldu. Yeni bir ülkeye geldim, yeni bir şehir, yeni bir kulüp, yeni bir teknik ekiple çalışacağım fakat ben bundan önce de birçok farklı takımda oynadım. Uyum sürecini çabuk atlatacağımı düşünüyorum. Uyum sağlayıp faydalı olacağımdan eminim.” dedi.

    Sportif Direktörümüz Comolli’nin kendisine heyecan verici bir teklif yaptığını da ifade eden yıldız futbolcu, “Biz birbirimizi uzun yıllardır tanıyoruz. Sayın Damien Comolli, Fenerbahçe’de göreve geldiği an beni aradı ve ‘büyük bir projeye sahip, büyük bir kulübe gelmek ister misin’ dedi. O andan beri çok büyük heyecanla ‘evet’ dedim.”

    Andre Ayew, sözlerini şu şekilde nokladı:

    “Küçüldüğümden beri ‘Andre sınırlarını zorla' diyorum. Bu da kariyerim boyunca bana çok yardımcı oldu. Oyuncu, bazen bir pozisyona bağlı kalsa daha kolay olur fakat bir futbolcu büyük başarılar elde etmek istiyorsa çok yönlü olmalı ve farklı pozisyonlarda da hocasının gözüne girebilmeli.”

    Haber ile ilgili diğer fotoğraflar

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage







#27.07.2018 18:55 0 0 0