Fenerbahçe Beko 65-63 Real Madrid

Son güncelleme: 28.12.2018 20:51

  • Fenerbahçe Beko 65-63 Real Madrid



    noimage








    Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe BEKO‚ Turkish Airlines EuroLeague 15. hafta maçında Real Madridi konuk etti. Fenerbahçemiz‚ mücadeleden 65-63 galip ayrıldı.

    Ülker Spor ve Etkinlik Salonunda oynanan mücadeleyi Başkan Yardımcımız Mehmet Burhan Karaçam‚ Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Tankut Turnaoğlu‚ Mustafa Kemal Danabaş‚ Acar Sertaç Komsuoğlu‚ Simla Türker Bayazıt‚ Burak Çağlan Kızılhan‚ Alper Pirşen‚ Ozan Korman Tarman‚ Metin Sipahioğlu‚ Selahattin Baki ile iki sezon boyunca formamızı terleten‚ Euroleague şampiyonluk kadromuzda yer alan eski basketbolcumuz Pero Antic de izledi. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımızın Başantrenörü Valerie Garnier ve oyuncularımız da maçı takip edenler arasındaydı.

    Takımımız Ali Muhammed‚ Luigi Datome‚ Marko Guduric‚ Nicolo Melli ve Jan Vesely beşiyle parkeye çıktı. Fenerbahçe Bekoda Kostas Sloukas yaşadığı boğa enfeksiyonu nedeniyle kadroda yer almadı.

    Hava atışıyla başlayan mücadelede ilk sayılar konuk ekipten gelirken‚ Fenerbahçe Beko Ali Muhammed ve Jan Veselynin sayılarıyla durumu 4-2ye getirdi. Takımımız‚ Guduricin asistinde Nicolo Mellinin smacıyla farkı 6 sayıya çıkardı ancak Real Madrid‚ Anthony Randolph ve Jaycee Carrollun bulduğu sayılarla skoru 8-7 yaptı. Fenerbahçemiz‚ Luigi Datomenin sahne almasıyla televizyon molasına 11-7 önde girdi. Moladan Vesely ve Datomenin sayılarıyla dönen Takımımız‚ Anthony Randolphun smacına engel olamasa da Fenerbahçe Beko Jan Veselynin smacıyla Randolpha cevap verdi. İnanılmaz bir çeyrek geçiren Fenerbahçe Beko‚ Datomenin son anlarda bulduğu basketle farkı çift hanelere çıkardı ve ilk çeyreği 22-12 önde tamamladı.

    Ekibimiz‚ ikinci çeyreğe de Joffrey Lauvergnenin sayılarıyla başlasa da Real Madrid yakaladığı 7-0lık seriyle skoru 24-20 yaptı. Real Madridin Trey Thompkins ile bulduğu sayı ise Başantrenörümüz Zeljko Obradovice mola aldırdı. Fenerbahçe Beko‚ moladan Veselynin sayılarıyla dönse de Real Madrid farkı 1e indirdi ve Fenerbahçemiz son dakikalarda sayı bulmakta zorlanınca ilk yarı 32-32 eşitlikle sona erdi.

    Üçüncü çeyreğe Datomenin sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Beko‚ Nicolo Melli ile skoru 36-32 yaptı. İki takım da bulduğu fırsatları değerlendirmeyince televizyon molasına 36-36 eşitlikle gitti. Moladan Melih Mahmutoğlunun üçlüğüyle dönen Fenerbahçemiz‚ Datomenin bulduğu basketle skoru 41-36ya getirdi. Real Madrid Randolph ve Ayon ile farkı 1e indirdi. Çeyreğin sonunda Llull‚ sportmenlik dışı ve teknik faul alarak oyun dışı kaldı. Fenerbahçe Beko Datome ve Lauvergne ile skoru 48-44 getirdi ve üçüncü çeyreği önde tamamladı.

    Son çeyrek konuk ekibin sayılarıyla başlarken‚ Ali Muhammed bulduğu sayılarla skoru 52-49 yaptı. Fenerbahçe Beko‚ Walter Tavaresin alley-oopuna karşı Ali Muhammed ve Marko Guduric ile cevap verdi(57-54). İspanyol ekip art arda bulduğu sayılarla durumu 57-63e getirdi. Marko Guduric´in üçlüğüyle geri dönen Takımımız‚ taraftarın da desteğiyle son bir dakikada farkı 1´ indirdi. Son molasını kullanan Zeljko Obradovic´in öğrencileri‚ mola dönüşünde inanılmaz bir hücum organizasyonu ortaya koyarak Datome´nin bulduğu basketle mücadeleden 65-63 galip ayrıldı ve 15 maçta 14. galibiyetini alarak zirvedeki yerini korudu.

    Fotoğraflar: Atilla Sertbakan‚ Burak Saltık

    Haber ile ilgili diğer fotoğraflar









    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage









#28.12.2018 20:51 0 0 0