Şabalıdlı göbələk qovurması

Son güncelleme: 30.01.2019 09:45
  • noimage

    Qış aylarının ən önəmli yeyəcəyi olan şabalıdı siz də yeməklərin içərisində yemeyi sevənlərdənsinizmi?

    Elə isə sizə müthiş bir tərifimiz var!

    Şabalıdın özünəməxsus dadı yeməklərə elə bir ləzzət verir ki, fikirləşirsən ki, kaş əvvəlcədən də belə yemək hazırlamış olaydım.

    1001 dadın sizlərə təqdim etdiyi bu yeməyi çox sevəcəksiniz.

    Ət yeməkləri ilə birliktdə də şabalıdı tərcih edə bilərsiniz.

    4 nəfərlik,

    10 dəqiqəyə hazırlanır,

    15 dəqiqəyə bişir



    Şabalıdlı göbələk qovurmasıüçün lazım olan ərzaqlar:

    3 yemek qaşığı maye yağ,
    2 yemək qaşığı kərə yağı,
    1 ədəd quru soğan,
    400 q göbələk,
    3 diş sarımsaq,
    6 budaq təzə kəklikotu,
    1 çay qaşığı duz,
    1 çay qaşığı istiot,
    15 ədəd şabalıd (bişib soyulmuş),
    3 yemək qaşığı soya sosu,
    Şabalıdlı göbələk qovurmasının hazırlanma qaydası:
    Əvvəlcə göbələkləri yuyub təmizləyin və suyunu süzməyə qoyun.
    Sonra şabalıdları bişirib təmizləyin və doğrayın.
    Soğanları doğrayın.

    Bir tavada maye yağı və kərə yağını qızdırın.

    Ardından doğranmış soğanları da əlavə edərək qovurun.
    Qovrulan soğanların üzərinə göbələyi əlavə edin və suyunu tamamən çəkənə qədər qovurmaya davam edin.
    Ardından dilimlənmiş sarımsakqarı, 5-6 budaq təzə kəklikotunui, duzu, istiotu da əlavə edib qarışdırın.
    Son olaraq şabalıd və soya sosunu əlavə edib 3-4 dəqiqə ocaqda çevirin və ocakqdan alıb isti halda servis edin.

    alinti....
#30.01.2019 09:45 0 0 0