Geleceğin yazar kasası

Son güncelleme: 28.06.2007 09:26
  • Profilo, Türkiye de bir ilke imza atarak yazar kasalarda elektronik kayıt dönemini başlattı. Profilo nun elektronik kayıt ünitesine sahip yeni model yazar kasaları kağıt israfına ve rulo saklama derdine son vererek, işletmelerin maliyetten tasarruf etmesini sağlıyor.
    Türkiye nin ilk elektronik kayıt yapan yazar kasası Profilo YK 1010 M, mikro tasarım, dahili akü ve sessiz termal yazıcı gibi özellikleriyle de dikkat çekiyor.
    Profilo, ödeme kaydedici cihazlarda ikinci kağıt nüshası yerine elektronik kayıt ünitelerinin kullanılmasına ilişkin yeni düzenlemenin Resmi Gazete de yayımlanarak, onaylanmasıyla birlikte Türkiye de bir ilke imza attı. Profilo, yazar kasalarda mali rulo kullanılması gereğini ortadan kaldıran bu uygulama çerçevesinde, Türkiye nin ilk elektronik kayıt üniteye (E-Jurnal) sahip yazar kasasını pazara sunuyor. Elektronik kayıt ünitesine sahip Profilo yazar kasaları tercih edenler önemli oranda maliyet tasarrufu sağlıyor. Profilo YK 1010 M yazar kasa modeli, elektronik kayıt fonksiyonunun yanı sıra mikro tasarımı, dahili aküsü ve sessiz termal yazıcısıyla da ön plana çıkıyor.

    Yüzlerce kağıt rulo saklama derdine son!

    Profilo YK 1010 M de mali rulo olarak adlandırılan ve müşteriye verilen fişler ile cihazdan alınan raporların birebir kopyasının basıldığı ikinci kağıt rulosu bulunmuyor. Bunun yerine satış bilgileri, elektronik kayıt ünitesi olarak adlandırılan ve özel olarak tasarlanmış bir hafıza ünitesine kaydediliyor. Bu sayede mükellefler de yüzlerce kağıt rulo saklamak yerine çok daha az sayıda ve küçük boyuttaki hafıza ünitelerini kolaylıkla saklayabiliyor.

    Bilgileri 10 yıl saklayabilme güvencesi

    Profilo YK 1010 M de bulunan elektronik kayıt ünitesi ortalama 15 kağıt rulo (yaklaşık 150 bin satır) kapasitesinde bilgiyi saklayabiliyor. Kayıt hafızası dolduğunda ise yazar kasa, kullanıcıya uyarı sinyali gönderiyor ve yeni kayıt ünitesi takması gerektiğini hatırlatıyor. Mükellef, bu değişikliği yaptığı sürece işlemlere kolaylıkla devam edebiliyor. Her bir elektronik kayıt ünitesinin, içindeki bilgileri, en az 10 yıl süresince güvenilir şekilde saklayabilme özelliği bulunuyor. Üstelik hafızası dolan kayıt üniteleri, yazar kasanın mührü sökülmeksizin kolaylıkla takılıp, çıkarılabiliyor ve istenildiğinde arşivdeki kayıtlar yazdırılabiliyor.

    Kağıtlar geniş, okunması ve saklanması çok pratik

    E-Jurnal özelliği ile birlikte gelen avantajlardan biri ise geniş kağıt kullanımı. 56 mm genişliğindeki kağıt sayesinde fişler, çok daha rahat okunuyor ve saklanabiliyor. Profilo YK 1010 M nin ayrıcalıklı özellikleri saymakla bitmiyor. Profilo YK 1010 M, dahili aküsü sayesinde elektrik kesintilerinden etkilenmiyor. Sahip olduğu besleme devresi (SMPS) sayesinde de voltaj değişikliklerine karşı koyuyor. Ayrıca 1000 adet PLU hafıza, hızlı ve sessiz çalışan termal yazıcı, kağıt sonu uyarı sensörü, 1 satır, 14 haneli LCD kullanıcı ve müşteri göstergesi, programlanabilir fiş limiti gibi özellikleri de bulunuyor. Özel portatif mikro tasarımı ile de dikkat çeken Profilo YK 1010 M nin üzerine barkod okuyucu bağlanabiliyor.
#28.06.2007 09:14 0 0 0
  • paylaşım için tşkrlr
#28.06.2007 09:26 0 0 0