Burun ve Cilddeki Siyah Noktalar Nasil Yok edilir

Son güncelleme: 13.07.2008 10:53
  • Cilddeki siyah noktalar hakkinda - burun siyah noktalar - burundaki siyah noktalar - Cilddeki siyah noktalar nasıl temizlenir - burun üzerindeki siyah noktalar nasıl gider - siyah noktalar nasıl temizlenir - siyah noktalar nasil gider - siyah noktalar nasıl yok edilir - burun üstü siyah noktalar - burun üstü temizlik hakkinda

    Yüzünüzde siyah noktalar ve sivilceler var. Eger SIkarak bu ikisinden kurtulmayi dusunuyorsaniz büyük hata ediyorsunuz. Iste siyah nokta ve sivilceden kurtulma yöntemi.

    Sivilce veya akne, gençlerin ergenlik döneminde yasadigi en büyük problem.

    En sIk Rastlanan cilt problemlerinden biri olan sivilce, âdeta gençlerin korkulu rüyasi. En çok yanaklarda, alinda ve sirtta olusan akne, yag bezlerinin bir hastaligidir. Uzmanlar siyah noktalarin, sivilcenin habercisi oldugunu söylüyor.

    Sivilcenin temiz olmayan bir cildin göstergesi oldugunu belirten uzmanlar, cilt temizliginin önemine dikkat çekiyor.

    Dermatolog Yasemin Fatih, siyah noktalarin cilt altinda olusan yag ve kirin sembolü oldugunu ifade ediyor. Sivilcenin ergenlik döneminin kaçinilmaz bir sonucu olarak görüldügünü bildiren Fatih, cilt temizligiyle bu sorunun önüne geçilebilecegini aktariyor. Siyah noktalarin mutlaka temizlenmesi gerektigini vurgulayan Fatih, Siyah noktalar daha sonra olusacak sivilcenin habercisidir. Yani siyah nokta yoksa sivilce de yoktur, diye konusuyor.

    Özellikle sivilcelenmeye meyilli ciltlerin tonik yardimi; ile günlük olarak temizlenmesi gerektigini aktaran Fatih, yüzünde siyah nokta olanlarin buhar banyosu yapmasi gerektigini söylüyor. Siyah noktalarin kesinlikle tirnakla sIkilmamasi gerektigini belirten Fatih, ciltlerinde siyah noktasi olan kisilerin yüzlerini on dakika havlu altinda buhar banyosu yaptirmasinin yararli olacagini bildiriyor.

    Banyonun ardindan siyah noktalarin el degmeden kulak temizleyicisiyle temizlenmesinin daha dogru oldugunu anlatan dermatolog Fatih, cilt üzerinde çok sayida siyah nokta bulunmasi halinde mutlaka bir uzmana danisilmasi; gerektigini vurguluyor.

    Sivilce olusumunun dogru bir bakimla büyük oranda önüne geçilebilecegini ifade eden dermatolog Yasemin Fatih sözlerine söyle devam ediyor: Sivilceler cildin yag bezlerinin bir hastalgidir. Yag bezlerinin cilde açilan kanallari tikandinda sivilceler ortaya çikar.

    Yag bezleri, sebum adi verilen bir madde salgilarlar. Ergenlik döneminde sebum salgisi artar ve ciltteki gözenekleri tikar. Gözeneklerin tikanmasi sivilce olusumunun ilk asamasidir. Bu asamadan sonra gözeneklerin genisleyerek siyah noktalari olus;turdugunu ifade eden Fatih, bu alanlara kir, sabun ve makyaj artiklari, yag ve ölü hücrelerin birikerek sivilceyi olusturdugunu açikliyor. Dermatolog Fatih, bu yüzden sivilce problemi olan kisilerin akne problemini daha az yasamasi için her gece yastigini degtiirmesi gerektigini anlatiyor

    Akne konusunda bilinmesi gerekenler

    Akneli ciltlerde pH dengesi bozuldugu için mutlaka cilde en uygun olan pH 5,5 temizleyicilerin kullanilmas gerekiyor.

    Sabun seklindeki temizleyiciler, siyah noktalarin olusumunu arttirir. Bu yüzden jel kivamindaki ürünler kullanilmalidir.

    Kasinan veya sIkilan sivilceler ciltte kalici izler birakabilir.

    Yüzlerinde akne olan erkekler jilet yerine elektrikli tras makinesi kullanmalidir.

    Akneli cilde, yüz yikandiktan hemen sonra nemlendirici kesinlikle sürülmemelidir.
#29.06.2007 09:32 0 0 0
  • $ükür sivilce sorunum yok..
#30.06.2007 03:11 0 0 0
  • Allah cok sukur benimde hic olmadi

    ama bazencik bi tane olabiliyo
#30.06.2007 10:15 0 0 0
#30.06.2007 10:41 0 0 0
  • sivilce konusunda bi sorunum yok belli dönemler dışında tabi :):) ama siyah nokta konusunda dertliyim yüzümde t bölgesinin yağlı olmasından dolayı burnumun üst kısmı siyah nokta deposu olmaya çok elverişli olabiliyor bu kullanılan ürünlere pek itimadım yok temiz tutmak ve cildin nefes almasını sağlamak bence yeterince etkili en azından benim için ;);)
#23.07.2007 13:58 0 0 0
  • şükür bendede yok ((= ama olsun bilgiler faydalı aklımda bulunsun paylaşımın için sağol
#17.08.2007 19:11 0 0 0
  • benimde öyle bir sorunum yok.paylaşımın için saol
#18.08.2007 17:57 0 0 0
  • denicem teşekkürler
#03.07.2008 13:16 0 0 0
  • Bu dünyada her şeyden önce tüm kainatı iyisi ile kötüsüile sevmemiz gerek. Hoş görülü ve insancıl olmak gerekir.Sonunda ölüm var olduğunu unutmamak gerekir.
#03.07.2008 14:29 0 0 0
  • teşekkür etmek istedi sanırm ahmet arkadaşım da :D
#13.07.2008 10:53 0 0 0