1.KARADENİZ OYUNLARI ULUSLARARASI TURNUVASI

Son güncelleme: 22.07.2007 14:58
  • Karadeniz Oyunlarında Muhteşem Açılış
    2 Temmuz 2007 Pazartesi günü start alacak 1. Karadeniz Oyunları"nın açılışının muhteşem olacağı bildirildi.

    noimage
    Karadeniz Oyunlarında Muhteşem Açılış

    Organizasyon Komitesi Başkanı Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Yunus Akgül,
    Trabzon Hüseyin Avni Aker stadında yapılacak açılış töreninin saat 17.30"da başlayacağına hatırlatarak, 8217;den de naklen yayınlanacak ve tüm dünyanın izleyebileceği açılışın törenini için hazırlıklarımız sürüyor. Açılış töreni 12 ülke temsilcisi sporcuların izleyicileri selamlaması ile başlayacak ;dedi.

    Yunus Akgül şunları söyledi"İstiklal Marşımızın okunması, sporcu ve hakem yeminlerinin yapılmasından sonra, ünlü Türk sporcuları oyunlar meşalesini taşıyacaklar. Pyro ve lazer gösterisi yapılacak. Halk oyunları ve semazen gösterileri ile uçan adamların programı izlenecek.

    Törenin son bölümünde, Türkiye"ye tek Eurovisiyon birinciliğini kazandıran Sertap Erener"in sahne alacağını belirten Yunus Akgül, Yrd. Doç. Dr. Engin Erşan yönetiminde hazırlanan ve 200 kişiden oluşan Trabzon Kolbastı ekibinin ilk gösterisini de açılış töreninde yapacağını ve bunun yaklaşık 8 dakika süreceğini bildirdi.

    Yunus Akgül, statü gereği açılışın biletli olacağını, ancak biletlerin sembolik bir fiyatla tanesi 1 liradan satılacağını da sözlerine ekledi.
#29.06.2007 10:40 0 0 0
  • noimage

    2 Temmuz Pazartesi günü yapılacak 1. Karadeniz Oyunları"nın açılışında meşaleyi ülkemize, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlukları kazandıran milli sporcular taşıyacaklar.


    Hüseyin Avni Aker Stadı"nda yapılacak törende meşaleyi taşıyacaklar arasında Dünya Şampiyonu Güreşçi Mehmet Akif Prim, Avrupa Şampiyonu rekortmen atlet Elvan Abeylegesse, Dünya Şampiyonu Tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Olimpiyat Şampiyonu Halterci Tamer Sağır da yer alıyor.

    Şampiyon güreşcilerin taşıyacağı oyunlar meşalesi ateşlemek üzere Türkiye";ye A Milli Takım ile Dünya üçüncülüğü kazandıran Şenol Güneş"e teslim edilecek. Şenol Güneş"de meşaleyi tutuşturarak, oyunların açılışını yapmış olacak.

    Açılış töreninde sporcu yeminini ise Genç Milli Voleybol takımımızın oyuncularından Naz Aydur yapacak.
#29.06.2007 10:41 0 0 0
  • noimage

    Trabzon, Rize ve Giresun'da 2-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 1. Karadeniz Oyunları'nın açılışına
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bildirildi.

    Organizasyon Komitesi Başkanı Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Yunus Akgül, yaptığı açıklamada, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılacak açılış töreninin, saat 17.30'dan itibaren başlayacağını belirterek, hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

    İstiklal Marşının okunması, sporcu ve hakem yeminlerinin yapılmasından sonra oyunların meşalesinin taşınacağını ifade eden Akgül, ''Pyro ve lazer gösterisi yapılacak. Halk oyunları ve semazen gösterileri ile uçan adamların programı izlenecek. Olimpiyat meşalesinin Şenol Güneş tarafından tutuşturulmasının ardından Başbakan Erdoğan bir konuşma yapacak'' diye konuştu.

    Törenin son bölümünde, Türkiye'ye Eurovision Şarkı Yarışması'nda birincilik kazandıran Sevtap Erener'in sahne alacağını belirten Yunus Akgül, Yrd. Doç. Dr. Engin Erşan yönetiminde hazırlanan ve 200 kişiden oluşan Trabzon Kolbastı Ekibinin ilk gösterisini de açılış töreninde yapacağını ve bunun yaklaşık 8 dakika süreceğini bildirdi.

    Yunus Akgül, statü gereği açılışın biletli olacağını, ancak biletlerin sembolik bir fiyatla 1 liradan satılacağını da sözlerine ekledi.
#29.06.2007 10:43 0 0 0
  • noimage

    18 yaş ve altı sporcuların mücadele edeceği futbolda A grubunda Azerbaycan ve Ermenistan"ın yanı sıra Rusya ve Moldova"da yer alıyor.

    Giresun Atatürk stadında oynanacak A grubunda Ermenistan ile Azerbaycan 5 Temmuz Perşembe günü saat 18.00"de karşı karşıya gelecekler.

    Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Karadeniz Oyunları"nın ilkinde, sporun birleştirici yönünün ilk planda olacağını belirterek; Azerbaycan ile Ermenistan"ın İstanbul"da yapılan kura çekiminde aynı gruba düşmelerinin verdiği sinyalleri olumlu değerlendirmemiz gerekiyor. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, Karadeniz bizim için bir dostluk denizi. Savaşlar artık geride kaldı. Azerbaycan ile Ermenistan futbol takımları bu bakımdan tarihin pozitif olarak yazacağı bir karşılaşmayı yapacaklardır"dedi.

    Atalay, bu maçın tarihi bir fırsat olarak da algılanması gerektiğini vurgulayarak, ;İşte spor budur. Dostluktuk, Barıştır. Bir takım nedenlerden dolayı oluşan sorunları büyütücü değil çözümleyici bir harekettir. Eminizki herkes gelecekte, Karadeniz Oyunları"nda spor adına bu mücadeleyi ortaya koyanları ve sorunların giderilmesine öncülük edenleri minnetle anacaktır" diye konuştu.
#29.06.2007 10:45 0 0 0
  • haber için sağol
#22.07.2007 14:58 0 0 0