Tansiyon hastalarına müjde

Son güncelleme: 04.07.2007 09:22
  • Tansiyon hastalarına büyük müjde. Bilim adamları büyük bir başarıya imza attı
    Alman ve İsviçreli bilim adamları, tıp alanında önemli bir başarıya imza attı.

    Zürih kentindeki Cytos adlı biyoteknoloji şirketinde araştırma yapan Dr. Martin Bachmann ile Almanya'nın önde gelen hastanelerinden Berlin'deki Charite'de araştırmacı olarak görev yapan Dr. Frank Wagner ve Prof. Hans-Dieter Volk, yüksek tansiyona karşı aşı geliştirdi.

    AŞI TANSİYONU DÜŞÜRÜYOR

    Alman "Bild am Sonntag" gazetesinin haberine göre, Bachmann, CYT006 adı verilen aşının yüksek tansiyona karşı aylarca iyi geldiğini belirterek, "Angiotensin adı verilen hormon vücutta kan basıncını artırır. Yeni geliştirilen aşıyla vücudun savunma sistemi bu hormona karşı bir antikor geliştiriyor. Bu antikor sayesinde hormonun etkisi azalıyor, bunun sonucunda da tansiyon düşüyor" şeklinde açıklama yaptı.

    DENEYLER BAŞARILI OLDU

    Wagner de, aşının, yaşları 18 ila 65 arasında değişen 72 kadın ve erkek üzerinde başarıyla denendiğini ve özellikle, kalp krizi riskini artırdığı için sabah saatlerinde daha tehlikeli olan yüksek tansiyonu önlediğini ifade ederek, "Geliştirilen aşının güvenli olduğunu ve yüksek tansiyonu, özellikle sabah saatlerinde büyük ölçüde düşürdüğünü ispatladık" dedi.

    HAFTALARCA ETKİLİ OLUYOR

    Volk ise araştırmaları sırasında ciddi hiçbir yan etkiyle karşılaşmadıklarını kaydederek, "Aşının haftalar sonrasında bile hala etkili olduğunu tespit ettik. Bu, her gün birkaç kez hap almak zorunda kalan yüksek tansiyonlu hastalar için çok önemli. Bu hastaların sorunu, haftalarca, hatta aylarca etkili kalabilecek bu ilaçla çözülebilir" diye konuştu.

    Almanya'da yaklaşık 16 milyon kişinin yüksek tansiyon hastası olduğuna dikkat çekilen haberde, aşının ne zaman yaygın bir şekilde kullanılacağı konusunda bilgi verilmedi.
#01.07.2007 18:08 0 0 0
  • Teşekkürler Paylaşımın için Sindy


    Peki bu aşı Türkiye'ye gelmiş mi bir bakayım eğer gelmişse çevremde çok tansiyon hastası var inşallah onlara yardımımız olur
#02.07.2007 08:14 0 0 0
  • emegine saglik ne guzel bi haber bu
#02.07.2007 08:55 0 0 0
  • teşekkürler sindy
    umarım türkiye'ye çabucak gelir bu aşı
    zira ailemde tansiyon hastası çok
#04.07.2007 09:22 0 0 0