Güneş yanığına karşı yeşil çay

Son güncelleme: 04.07.2007 09:15
  • noimage

    Yaz mevsiminde sebze ve meyvelerle güneşin zararlı etkilerinden korunmak mümkün. Uzmanların, güneşe göre beslenmede sık tüketilmesini önerdiği yiyecekler şöyle:

    Her gün bol C vitamini içeren meyvelerden yiyin. Uygun miktarlarda sarı ve kırmızı renkli meyve ve sebzelerden tüketin, ancak aşırıya kaçmayın. Çünkü aşırıya kaçıldığı takdirde, bu besinler cildin sararmasına yol açabilir. Soya ürünleri tüketmeye özen gösterin. Her gün bir avuç kuruyemiş tüketin. Kabuklu kuruyemişlerdeki bitkisel yağ, zengin E vitamini içerir. Günde bir bardak sıcak kakao için. Kakaoda çok çeşitli antioksidan maddeler bulunur. Dolayısıyla uygun miktarda kakao cilt için yararlı. Günde iki bardak yeşil çay; güneş ışınlarının yol açtığı yanık, kırışıklık ve sertleşmeye neden olan peroksit miktarını üçte bir oranında azaltıyor.
#02.07.2007 08:54 0 0 0
  • Istemez almiyim,bizki burda yagmurdan baska birsey gormuyoruz
#02.07.2007 12:24 0 0 0
  • valla ya gunesi bulduk bi yesil cay tukemedigimiz kalmisti Cadikiz hakli

    ellerine saglik nergis
#03.07.2007 21:16 0 0 0
  • teşekkürler canım
    tavsiyelere uyacağım
    malum bu yaz Ankara için çok sıcak ve kurak geçecek
#04.07.2007 09:15 0 0 0