Kırmızının büyüsü

Son güncelleme: 19.07.2007 01:59
  • Evinizin dekorasyonunda en dikkat çekici renklerden biri kırmızıdır...

    Pamuk prenses üvey annesinin getirdiği zehirli ama parlak elmaya karşı koyamaz. Çünkü karşı konulmazdır kırmızı, tutkunun rengidir... Doğadan, ateşten aldığı enerjisini insana verir.

    Kırmızı bulunduğu ortamda hakimiyet kuran bir renktir. Bu nedenle ev dekorasyonunda kırmızıyı zemin olarak tercih etmek yerine farklı renklerle beraber kullanarak tek bir objeye vurgu yapılabilir.

    Kırmızı dikkat çekicidir... Kırmızı renkteki objeler insanların dikkatini hemen çeker. Eğer evinizde dikkat çekmek, farklılık yaratmak istiyorsanız perdeden, döşemeliğe; halıdan masa örtüsüne evinizin her köşesinde kırmızı renge ağırlık verebilirsiniz. Kırmızı rengi kullanacağınız objeninde kırmızı kadar kusursuz olması gerekir, çünkü evinizin dekorasyonunda en dikkat çekici olan o olacaktır.

    Kırmızının bitmek tükenmez enerjisi, kan akışını hızlandırıcı özelliği aile bireylerine de yansır. Oturma odasında kullanılan kırmızı tonlar yaratıcı etkinliklerin oluşmasına katkıda bulunur. Mutfakta kullanılan kırmızı ise iştah açıcıdır, yemeklere ayrı bir tat ve lezzet katar.

    Kırmızı insanları çabuk karar almaya, beklentilerini arttırmaya teşvik eder, bu özelliğiyle ofis ve işyerlerinde kırmızının olumlu etkileri olduğu gözlemlenmiştir.

    Kırmızının tek önerilmediği yer yatak odalarıdır. Çünkü kırmızı fonlu mekanlarda zaman kavramı kaybedilir bu da uykusuzluğa neden olabilir.
#04.07.2007 09:11 0 0 0
  • tesekkurler ellerinize saglik
#19.07.2007 01:59 0 0 0