Flavonlar kansere karşı etkili olduğu kanıtlanan bitkisel koruyucular. Yaklaşık 4 bine yakın meyve, sebze ve bitki türünde bulunuyor. En bol bulundukları bitki türü ise meyve ise kara üzüm.


Çağımızın vebasından korunmak ve onunla savaşmak için en etkin yol doğal besinler. Birçok bitki meyve sebze türünün içlerinde barındırdıkları flavonların en bol bulunduğu meyve türü ise kara üzüm.
Günde bir salkım kara üzüm yemenin kanserden korunma konusunda yardımcı olduğu, bu hastalığa yakalananların tedavilerinde de son derece etkin rol oynadığı söyleniyor. Kara üzümde bulunan flavon miktarı 150 cıvarında… Beyaz üzümde ise 30…
DOMATES: Domatesin içinde bulunan likopen ve selenyum özellikle prostat, meme, kolon ve mide kanserinde koruyucu olarak büyük rol oynuyor. Bunun dışındaki bir çok kanser türü için de aynı etkiyi gösteriyor. Hastalığa yakalananların ya da risk taşıyanların özellikle günde 4-5 domates yemeleri büyük fayda sağlıyor.
HAVUÇ: Domates kadar etkili bir başka sebze ise havuç. İçerdiği betakarontenlerle havuç DNA hasarını önleyici etkiye sahip. Bu bektakarotenler, genellikle kırmızı sebze ve meyvelerde, örneğin havuçta bolca bulunuyor. Betakarotenlerin en önemli özelliği DNA hasarına mani olmaları ve vücudun direncini artırarak bağışıklık sistemini uyarmalarıdır.
FLAVONLAR: Kanserin tedavi ve korunmasında son derece etkili olduğu bilinen bir başka bitkisel madde ise flavonlar. Yaklaşık 4 bin civarında flavon deposu bitki tesbit edilmiş. Bu tür meyve sebze ve bitkileri tüketmek kansere karşı insan vücudunda doğal bir bir kalkan oluşturarak çağın vebasına karşı koruyucu etki oluşturuyor. Bunların aralarında en etkin olanları ise asmalı bitkiler.
SELENYUM: Minerallerden selenyum, prostat kanseri başta olmak üzere bir çok kanser türünden korunmada etkili rol oynuyor. Yapılan araştırmalar yüzde 40 oranında prostat kanserini azalttığını ortaya çıkardı. Bunun dışında rahim, mide, ağız içi kanser türlerinde de etkin olduğu tesbit edildi. Selenyum en az 200 ünite alındığında etkinliği artan bir mineraldir.
C VİTAMİNİ: Meyve ve sebzelerde bolca bulunan C vitamini hem kanserden korunmada, hem de yüksek dozlarda kullanılarak hastalığın tedavisinde barışla kullanılıyor.
OMEGA 3: Özellik Kuzey Denizi balıklarında bol olarak bulunan Omega 3 kanserden koruyucu özelliği saptanmış maddelerin başında geliyor. Başta meme kanseri, prostat kanseri ve kalın bağırsak kanseri olmak üzere koruyucu bir etki sağlıyor. Yeterli Omega 3 tüketilebilmesi içinde haftada en az üç kez balık yemek gerekiyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 422
favori
like
share
Gönülce Tarih: 12.07.2007 12:08
teşekkürler paylaşımın için
Sindy Tarih: 11.07.2007 11:38
paylasim icin tesekkurler
milkboy Tarih: 11.07.2007 10:11
teşekkürler fiber_optic