Arkadaşlar merhaba şu ayarları yapmamız gerekiyor öncelikle İki tane textbox ve 4 tane Button eklememiz gerekmektedirButton1= Toplama işleminde kullanılacakButton2=Çıkarma İşleminde KullanılacakButton3=Çarpma işleminde kullanılacakButton4=Bölme işleminde kullanılacakPublic Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim a As Integer, b As Integer
a = TextBox1.Text
b = TextBox2.Text
MsgBox("İki sayının toplamı" & " " & a + b)

End Sub

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
Dim a As Integer, b As Integer
a = TextBox1.Text
b = TextBox2.Text
MsgBox("İki sayının farkı" & " " & a - b)

End Sub

Private Sub Button3_Click(ByVal sender A System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
Dim a As Integer, b As Integer
a = TextBox1.Text
b = TextBox2.Text
MsgBox("İki sayının çarpımı" & " " & a * b)

End Sub

Private Sub Button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button4.Click
Dim a As Integer, b As Integer
a = TextBox1.Text
b = TextBox2.Text
MsgBox("İki sayının bölümü" & " " & a / b)

End Sub
end class

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4264
favori
like
share
ELİF_GS Tarih: 01.01.2010 01:03
bu çook basit bir kod olmuş yaaa yinede teşekkürler....
hasat74 Tarih: 28.12.2009 14:58
saol arkadasım bn yaptm 2 text box ekliosnuz label de eklein 1.ine 1. sayı öbürüne 2.ye 2.sayı yazın kodları butonlara yazın sora text box lara sayı yazın örnegin 1 dedik öbürünede 1 dedik topladık ekranı cıkıo 2 sinin toplamı 2 dio
suskun47_ Tarih: 29.07.2008 12:55
tşk
brshcgl Tarih: 10.05.2008 13:28
kardesim bunu bilmeyen mi var tek textbox ta ve buttonlarla sayıları yazdığımız şeklini göstersen?
buraksari Tarih: 01.04.2008 23:42
teşekkürler
saallaa Tarih: 16.12.2007 16:31
saolun
truvadc Tarih: 17.07.2007 01:11
bilgi için teşekkurler saol...
serdar-u Tarih: 15.07.2007 21:19
tesekkur ederım ustam ellerın dert gormesın