Kupa Brezilya'dan sorulur!

Son güncelleme: 16.07.2007 21:43
  • noimage

    Venezuella'da gerçekleştirilen Copa America'nın sahibi Brezilya oldu, Arjantin yine kahroldu. Turnuvanın en iyi takımı olarak dikkat çeken Arjantin final maçında adeta yokları oynadı, büyük hayal kırıklığı yarattı. Geceye oyuna sonradan giren Sevillalı Daniel Alves damgasını vurdu. Kupanın gol kralı 6 golle Robinho oldu.

    Brezilya Arjantin'i 3-0 yenerek kupayı müzesine götürürken goller Baptista, Ayala (k.k) ve Daniel Alves'den geldi. 1993 yılından beri kupa yüzü göremeyen Arjantin yine bir finalden boynu bükük ayrıldı. Son 4 yıl içerisinde 3 kez finalde Arjantin ile karşılaşan Brezilya geleneği sürdürdü. Tam kadro kupaya gelen Arjantin'e birçok fubolcusundan yoksun olan Brezilya sahayı dar etti. Riquelme'nin bir topu direkten dönerken, kupanın yıldızları Cambiasso ve Messi vasat bir futbol ortaya koydu. Tevez ise nefes alamadı.

    Messi'nin 81.dakikada attığı gol ofsayt nedeniyle iptal edildi. Ama televizyon görüntülerinden Messi'nin ofsayt olmadığı görüldü.


    İLK YARIDA BAMBAŞKA BİR ARJANTİN!
    Finalin ilk yarısında sahada bambaşka bir Arjantin vardı. Turnuva boyunca başarılı bir performans sergileyen Arjantin defansı ilk yarıda adeta bir yol geçen hanıydı. Brezilyalı forvetler karşısında etkisiz bir futbol ortaya koyan defans başta Ayala olmak üzere çok açık verdi. İlk yarıyı Arjantin 2-0 yenik bitirdi. 5.dakikada gelen ilk golde Baptista harika bir gol atarken Brezilya'nın ikinci golü oyuna Elano'nun sakatlanmasından sonra oyuna giren Daniel Alves'in ortasına ters bir vuruş yapan Roberto Ayala'dan geldi. İlk yarıda tek tük gol pozisyonu bulan Arjantin'in en etkili ismi Juan Riquelme idi. Yıldız futbolcunun harika bir şutu da direkten döndü. Arjantin'in bazı ataklarında ise Brezilya kalecisi Doni başarılı kurtarışlarıyla dikket çekti. Karşılaşmanın ilk sarı kartı da Brezilya'dan Alex'e çıktı.

    Turnuva boyunca organize ataklarıyla dikkat çeken, harika hareketlerle seyircileri hop oturup hop kaldıran Arjantin ilk yarıda yokları oynadı.

    İKİNCİ YARIDA ALVES FIRTINASI!
    Karşılaşmanın ikinci yarısında Alves ortaya çıktı. Güzel bir gol atan Alves hızı ile Arjantin'e zor anlar yaşattı. Karşılaşmanın ikinci yarısında Arjantin ilk yarıya oranla daha kötüydü. Atak bulmakta zorlanan, organize olamayan Arjantin'de Riquelme de sahneden çekildi. Tevez ise top alamadığından dolay etkisizdi. Brezilya ikinci yarıya daha temkinli başladı. Zaman zaman oyunu soğuttu ve istediğini aldı. İkinci yarıda Baptista biraz daha geriye çekilirken Vagner Love daha ön plana çıktı.
#16.07.2007 02:17 0 0 0
  • ßreziLya ßu i$i iyi ßiLiyor...
#16.07.2007 21:43 0 0 0