Ispanaklı ve peynirli börek

Malzemeler.

3 adet yufka, 1 su bardağı süt, 1 yumurtanın sarısı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı.

İç harcı:

Yarım kg ıspanak, 125 gr beyaz peynir, 5-6 adet konserve mantar, arzuya göre, tuz, karabiber, pul biber.


Üzerine sürmek için:

1 yumurtanın sarısı, çörekotu.


Yapılışı:

Ispanağı tuz ile ovarak suyunun çıkmasını sağlayın, ardından ezilmiş beyaz peynir, doğranmış mantar, yumurta beyazı, tuz, karabiber ve pul biber ile karıştırarak iç harcını hazırlayın. Yufkaların her birini altıya kesin. Sütü, yumurta sarısını ve yağı karıştırın. Oluşan üçgenlerden birinin üzerine fırçayla sütlü harçtan sürün. Geniş kısmının ortasına bir tatlı kaşığı kadar iç harçtan serip hafif kalınca rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek yağlanmış tepsiye alın. Aynı işlemi kalan yufkalar için de yapıp 200 C fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 785
favori
like
share
delikurtsahin Tarih: 11.12.2008 23:28
Tarifin için tesekkürler..
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:43
tesekkurler
SU-PERISI Tarih: 20.08.2007 17:24
tarif için teşekkürler
tekkursun68 Tarih: 02.08.2007 13:38
tesekkurler paylasim icin sagol
Lulu Tarih: 26.07.2007 19:56
teşekkürler