Gerekli Malzemeler :

3 adet kabak
½ çay bardağı un
1 su bardağı süt
½ paket margarin
3,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Süslemek için bir miktar dereotu

Hazırlanışı:
[FONT=Verdana, sans-serif]
Öncelikle kabaklar yıkanıp büyük halkalar halinde doğranır. Doğranmış kabaklar derince bir tencereye alınarak üzerine 3 su bardağı su eklenir ve haşlamaya bırakılır. Kabaklar haşlandıktan sonra mikserden geçirilerek ezilir, püre haline getirilir. Derince bir tencereye margarin konup eritilir. Eritilmiş margarine un ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan una yarım su bardağı su ve bir su bardağı süt ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra içine püre haline getirilen kabaklar atılır. Tuz ve karabiber de eklenerek 5–10 dakika daha kaynatılır. Piştikten sonra üzeri ince kıyılmış dereotu ile süslenerek servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 458
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:48
teşekkürler ellerine sağlık
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:24
tarif için teşekkürler:23: