Gerekli Malzemeler :

4 su bardağı un
¼ yaş hamur mayası
150 gr margarin
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz
Su
Hazırlanışı:

Öncelikle derince bir kaba un konur. Ortası havuz şeklinde açılarak tuz ve suda eritilmiş hamur mayası konur. Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak bir ekmek hamuru elde edene kadar yoğrulur. Hamur bir süre (1- 1,5 saat) mayalanmaya bırakılır. Bu arada cevizler iri iri olacak şekilde dövülür. Mayalanan hamurun içine iri dövülmüş ceviz ilave edilerek tekrar yoğrulur. Elde edilen cevizli hamur 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elle yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 423
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:36
tarif icin tesekkurler
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:17
[COLOR="YellowGreen"]cevize bayılırım sanırım lezzetli bir pastadır teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 30.08.2007 02:43
paylaşımın için saol aspendos
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:57
eline saglik
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:44
teşekkürler