Gerekli Malzemeler :

9 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı irmik
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
250 gr istenen çeşitte meyve

Üzeri için

Hazır kakao sosu

Hazırlanışı:
[FONT=Verdana, sans-serif]
Derince bir tencereye toz şeker ve irmik konarak iyice karıştırılır. Üzerine 5 su bardağı süt ve vanilya ilave edilir. Bu karışım orta ateşte, topaklanmaması için sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Muhallebi elde edilir. Elde ettiğimiz muhallebinin içerisine, istenen çeşitte meyve eklenerek karıştırılır. Kek kalıbı önceden hafifçe ıslatılır. Bu karışım hafifçe ıslatılmış kek kalıbına dökülerek soğumaya bırakılır. 3–4 saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilir ve üzerine kakao sosu dökülerek servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 474
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.07.2007 22:52
tarif için teşekkürler
Serendipity Tarih: 27.07.2007 09:29
[COLOR="PaleGreen"]Teşekkürler AsPeNDoS
bu tatlıyı çok severim
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:21
tşk