TÜrk Toplumunda Kadin Ve ErkeĞİn Asil GÖrevlerİ (karŞilaŞtirma)

Son güncelleme: 20.07.2007 18:26
  • TÜrk Toplumunda Kadin Ve ErkeĞİn Asil GÖrevlerİ (karŞilaŞtirma)

    1. Her Kadinin Bİrİncİ Ve En Temel Vazİfesİ YaŞi KaÇ Olursa Olsun Namusunu Korumaktir. ÇÜnkÜ Babasi, Erkek KardeŞİ, OĞlu, BÜtÜn Erkek Akrabalari, Kocasi, KomŞusu, Ev Sahİbİ, Mahalle Bakkali, ÖĞretmenİ, İŞverenİ, İŞ ArkadaŞi, Taksİ ŞofÖrÜ, Mİnİbus Muavİnİ, Yan Masadakİ Erkekler, Vb. Tarafindan Her Daİm GÖzlenmektedİr. Her An Tacİze Maruz Kalabİlecek Bİr Varliktir.

    Her ErkeĞİn Bİrİncİ Ve En Temel Vazİfesİ, YaŞi KaÇ Olursa Olsun Annesİnİn, Kizinin, Ablasi Ve Kiz KardeŞİnİn Yada Bu HÜkÜmdekİ Aİleve Hatta SÜlale İÇİndekİ Her Kadinin, Kiz ArkadaŞinin, Sevgİlİsİnİn, KomŞu Kizinin Namusunu Korumaktir. ÇÜnkÜ ErkeĞİn Kendİne Has Bİr Namusu Yoktur.

    2. Her Kadin Kendİnden KÜÇÜk KardeŞlerİnİn Ve Çocuklarinin Annesİdİr Ve Her Daİm Onlara Annelİk Yapmak Zorundadir.

    Her Erkek Baba OlduĞunda Babadir, GÖrevİ Sadece AkŞam OlduĞunda Eve Gelmek, Erkek Çocuklari Dayak YedİĞİnde, Kiz Çocuklari Tacİz EdİldİĞİnde Bunu Yapani Bulup AĞzini Burnunu Kirmak Ya Da Evİnİn Kapisina Dayanmaktir.

    3. Her Kadin Aİlesİnİn Doktoru Ve HemŞİresİdİr. Aİlesİnde Hastalanan Herkesİn Bakimi Ona Mahsustur.

    ErkeĞİn Doktor Olma GÖrevİ Yoktur. Sadece Acİl Durumlarda Aİlesİnden Herhangİ Bİrİnİ Doktora GÖtÜrmek GÖrevlerİ Arasindadir.

    4. Her Kadin (ÇaliŞan Ya Da Ev Hanimi) Çocuklarinin Ana Sinifinda, Okulda, Dersanede Ve Kurstakİ Velİsİdİr. Çocuklarinin EĞİtİmİnden Sorumlu KİŞİdİr. Ev Ödevlerİ Anneler Yapsin Dİye Verİlİr. Okul Toplantilarina Ve Mİllİ Bayram TÖrenlerİne Katilmak Kadinlarin DoĞal GÖrevİdİr.

    Her Erkek Bu GÖrevden Muaftir. ÇÜnkÜ İŞ Hayatinin AĞir Şartlari Buna İmkan Vermemektedİr.

    5. Her Kadin Her İŞİ Bİlmek Zorundadir. Yemek Yapmak, (makİnede De Olsa) BulaŞik, ÇamaŞir Yikamak, Evİ DÜzenlemek Ve Temİzlemek, ÜtÜ Yapmak, EŞİ Ve Çocukalrinin Kiyafetlerİnİ Hazirlamak Ve Toplamak, DİkİŞ Dİkmek, Mİsafİr AĞirlamak, BÜtÜn Özel GÜnlerİ Hatirlamak Ve Organİzasyonlar Yapmak (aİle- ArkadaŞ Toplantilari, DoĞum GÜnlerİ, Bayramlar, DoĞum, Cenaze Vb.) Araba Kullanmak, MesleĞİnde BaŞarili Olmak, İktİsatli AliŞverİŞ Yapmak, Dert Dİnlemek, ÇÖzÜm Üretmek, Faturalari Hatirlamak Ve Ödeme Yapmak, Kendİsİnİn Ve EŞİnİn Aİlesİnİ Bellİ Zaman Dİlİmlerİnde Arayip Hal-hatir Sormak...

    HİÇbİr ErkeĞİn Bunlari Bİlmesİnİn LÜzumu Yoktur. ÇÜnkÜ Muhakkak Evİnde Bunlari Bİlen Bİr Kadin Vardir.

    6. Her Kadin Bakimli Ya Da Bakimsiz, Esmer,kizil, Yada SariŞin Olsun BulunduĞu Her Ortamda Zekasini Kanitlamak Zorundadir. ÇÜnkÜ Kadinin EĞİtİm Sevyesİ Ve İŞtekİ YeterlİĞİ, Deneyİmİ Erkeklerİnkİ Kadar Önemlİ DeĞİldİr.

    HİÇbİr Erkek Zekasini Kanitlamak Zorunda DeĞİldİr. ÇÜnkÜ Toplumda Erkeklere Daİr Elİnİn Hamuru, Gİbİ Önyargili BakiŞ AÇilari Bulunmamaktadir.

    7. Her Kadin Her RolÜ Benİmsemelİdİr. Zor Durumlarda Erkek Gİbİ Davranmali, EŞ Yada Sevgİlİ OlduĞunda Femİnen (kadinsi) Takilmali, GerektİĞİnde Nazİk, GerektİĞİnde Dobra Olmali, KİŞİlİk ÇatiŞmasi YaŞasa Bİle Her Ortamda Kendİnİ Kabul Ettİrebİlmek İÇİn Erkeksİ Muhabbetlerİ Tercİh Etmelİdİr.

    HİÇbİr Erkek Buna Zorunlu DeĞİldİr. Evİn DiŞindakİ Hayat Erkeklerİn KontrolÜ Altindadir Ve İstedİĞİ Gİbİ Her Ortami YÖnetebİlİr.

    8. Her Kadin Kiyafetİnİ Her Ortama Uygun Olarak Belİrlemek Zorundadir. ÖĞrenİm GÖrmek Ve ÇaliŞmak İÇİn ÖrtÜsÜnÜ AÇmak, EteĞİnİn Boyunu, Pantolonunun Bedenİnİ Makyajinin Sevyesİnİ, SaÇinin Renk Tonunu Patron Ya Da Kurum Amİrİne GÖre Ayarlamak Zorundadir. ÇÜnkÜ Her Kurumdakİ Kilik Kiyafet YÖnetmelİĞİ Sadece Kadinlari BaĞlamaktadir.

    Erkekler İÇİn Bu YÖnetmelİk Zorlayici Olarak GeÇerlİ DeĞİldİr. ÇÜnkÜ Bu YÖnetmelİk Zaten Erkekler Tarafindan HazirlanmiŞ, Kabul EdİlmİŞ, YÜrÜrlÜĞe KonulmuŞtur..

    9. Her Kadin Muhatap OlduĞu Her Erkekle, Muhatap OlduĞu Her Durumda Aradakİ Sevyeyİ Belİrlemek Zorundadir.

    ErkeĞİn GÖrevİ Kadinin Hangİ Sevyede OlduĞunu Tesbİt Etmektİr?!..
#20.07.2007 18:26 0 0 0