Tuncay Şanlı İngiliz Basını Önünde!

Son güncelleme: 31.07.2007 15:17
  • noimage

    Middlesbrough kulübü menajeri Gareth Southgate, bugün Tuncay'ı ingiliz basınına takdim etmek üzere basın toplantısı düzenledi. Son derece mutlu görüntü sergileyen Tuncay, İngiliz gazetecilerin sorularını son derece rahat bir edayla yanıtladı.

    Kendisine ''hoşgeldin'' diyerek ilk soruyu yönelten gazeteciye ''siz de hoşgeldiniz'' yanıtını veren Tuncay, böylece yeni çevresini benimsediğinin işaretlerini verdi.

    Middlesbrough'u neden seçtiği sorusunu, yeni kulübünün istekleri doğrultusunda her şeyi kendisine sağladığını ve bu seçiminden dolayı pişman olmayacağını hissettirdiğini belirterek yanıtlayan Tuncay, ''Geldiğim andan itibaren her türlü yardımı yaptılar. Her şeyi sağladılar, bunun için burayı tercih ettim'' dedi.

    Eski kulübü için Şampiyonlar Ligi'nde oynadığını hatırlatan ve ''burada da bu mümkün olabilir mi'' diye soran bir gazeteciye, ''tabii ki takımımın hedefleri doğrultusunda her türlü katkıyı yapmaya hazırım. Middlesbrough daha önce UEFA'da oynamış bir takım, bundan sonraki hedeflerine ilerlerken ben de kendilerine her türlü katkıyı sağlayacağım'' yanıtını verdi.

    Viyana'ya gittiğinde kendisini teknik direktörünün karşıladığını, bunu hayatı boyunca unutmayacağını, söz konusu jestin kendisini sonsuz mutlu ettiğini anlatan Tuncay, henüz takım arkadaşlarıyla diyaloğunun tam olmadığını, ilk işinin İngilizce öğrenip onlarla ve hocalarıyla tam diyalog kurmak olacağını ifade etti.

    Tuncay Şanlı, Middlesbrough'da mutlu olmaması halinde bir başka Avrupa takımını mı yoksa Türkiye'yi ve belki de eski takımını mı tercih edeceği yolundaki bir soruyu, ''Şu anda o dönemde olmadığım için bir şey söylemek zor. İstediğim ortamdayım ve son derece mutluyum, burada daha da mutlu olmak için de elimden geleni yapacağım'' diye yanıtladı.

    ''İngiltere'de futbol oynamak senin için ne anlama geliyor'' şeklindeki bir soruyu, ''İngiliz futbolunu TV'de zevkle izliyordum. Burada olduğum için mutluyum. Zor bir lig. Ancak oynarken de izlerken yaşadığım zevki almak için buradayım, o zevki tatmak istiyorum'' diye yanıtlayan Tuncay, takımına katkıda bulunmak için bütün yeteneklerini sahaya yansıtacağını, yeteneğiyle ve yüreğiyle Middlesbrough'da olacağını vurguladı.

    Arkadaşlarıyla tanıştığını, yeni takımının futbolcularının çok yetenekli olduklarına inandığını belirten Tuncay, ''Heyecanları ve istekleri çok fazla. Üst sıralarda olmayı istiyorlar. Bu takımın istediği üst sıralara gelebileceğini ve benim de bu mutluluğu paylaşacağımı umuyorum'' dedi.

    Tuncay, transferinden önce İngiltere'de futbol oynayan Emre Bölezoğlu ile görüş alışverişinde bulunduğunu, ancak transfer kararını alırken kimseden etkilenmediğini, kararı tümüyle tek başına aldığını ifade etti.

    Takım arkadaşı Yakuba'nın ayrılma ihtimalinin hatırlatılması üzerine onun iyi bir oyuncu olduğunu, ayrılmasını istemediğini belirten Tuncay, bir Londra kulübü yerine niye Middlesbrough'u seçtiği yolundaki bir soruyu da ''Benim için önemli olan büyük güzel bir şehir değil, futbolun olduğu, beni isteyen ve kendimi mutlu hissettiğim bir yerde olmak'' diye cevapladı.

    Kendisine yeni bir gol rekoru hedefi koyup koymadığını sorulması üzerine de Tuncay, elinden geldiği kadar çok gol atacağını, ancak asıl hedefinin sadece gol atmak değil, takımın başarısı için gerekeni yapmak olduğunu ifade etti.

    Middlesbrough menajeri Gareth Southgate ise Tuncay'ın bir haftadır takım arkadaşlarıyla birlikte antrenmana çıktığını, bu yeni transferden büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

    Gazetecilerin soruları üzerine, Tuncay'ın sağ kanat, sol kanat, forvet ya da orta sahada oynayabildiğini, çok iyi karakterli bir oyuncu olduğunu belirten Southgate, yıldız futbolcuyu nerede değerlendireceklerine dair kararını ise açıklamadı.

    Tuncay'ın İngilizcesinin de hızla ilerlediğini, daha çok şeyi anlayıp konuşmaya başladığını belirten Southgate, Tuncay'ın 43 kez milli olmuş iyi bir futbolcu olduğunu, ülkesinde en büyüklerden biri olarak tanındığını ve onu takımına kattığı için büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

    Transfer ücretleri konusundaki bir soruyu yanıtlarken, fiyatın önemli olmadığını, Tuncay için gereken her şeyin yapıldığını, onun da takımına iyi entegre olduğunu ifade eden Greth Southgate, Tuncay'ın ve kendilerinin aynı isteklilikte olmasının transferi mümkün kıldığına işaret etti.

    Tuncay'ın önemli bir skorer olduğunu, bu alanda en iyilerden biri durumunda bulunduğunu da belirten Southgate, yeni futbolcusuyla birlikte kameralara uzun uzun poz verdi.
#20.07.2007 22:21 0 0 0
  • Yolun acik olsun Tuncay Şanlı insallah Türkiyedeki gösterdiyin iyi performansin iki katinida avrupada gösterirsi senin gibi Türk futbolculari kolay yetismiyor...



    Biz yabancilarin pesine düsecegimize yabancilar bizim Türk topcularin pesine düssün
#21.07.2007 12:57 0 0 0
  • Tuncay Adına hayırLı oLSun umarım ßa$arıLı oLur..
#21.07.2007 18:37 0 0 0
  • bize yaşattığı bütün sevinçler için... o hırsıyla azmiyle takımı ateşleyip rakipler için bir kabus olduğu için sana ne kadar teşekkür etsek az Tuncay Şanlı... senin gitmene çok ama çok üzüldük ama sen artık oralara layıksın..

    yolun açık olsun.. bundan sonra Middlesborugh 2. takımımız.. :D

    seni bırakırmıyız sandın...
#21.07.2007 22:56 0 0 0
  • TR 'deki Ba$arıSını, Orda da GöStereCeqine Eminim...

    AyrıCa Bütün TürkLerin DeSteqi ArkaSında oLaCak...
#22.07.2007 08:06 0 0 0
  • insallah cenk bu usaklarimizin avrupada top kosturmasi milli takimimiz icinde cok büyük bir kazanc cünkü avrupada topcular bazi konularda cok disiplinli calisiyorlar
#22.07.2007 12:23 0 0 0
  • @okanoo28 adlı üyeden alıntı:
    bize yaşattığı bütün sevinçler için... o hırsıyla azmiyle takımı ateşleyip rakipler için bir kabus olduğu için sana ne kadar teşekkür etsek az Tuncay Şanlı... senin gitmene çok ama çok üzüldük ama sen artık oralara layıksın..

    yolun açık olsun.. bundan sonra Middlesborugh 2. takımımız.. :D

    seni bırakırmıyız sandın...
    Orijinali Göster...


    ha yasa be okan kardes
    ayni seyleri bende yazicakdim seninkini okuduktan sonra en iyi si böyle yaiyim dedim
#29.07.2007 16:18 0 0 0
  • Tuncay kendine yazık etti ilk maçını izledim sahada yok
#29.07.2007 16:22 0 0 0
  • nasil yani?
#31.07.2007 15:17 0 0 0