Malzemeler

250 gr bitter çikolata, doğranmış
125 gr tereyağı
1 1/2 su bardağı şeker
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
3/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
160 gr sütlü çikolata
1/4 su bardağı fıstıkYapılışı

Fırınınızı önceden 180C’de ısıtın. 20 cm’lik kare bir pişirme kabını yağlayıp, kabın bütün kenarlarından 5′er santim dışarı sarkacak şekilde parşömen kağıdı serin.
Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.
Teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Un ve tuzu çok karıştırmamaya özen göstererek bu karışıma ekleyin.
Fırın kabına boşaltıp üzerini spatula yardımıyla düzleyin ve 35-40 dakika pişirin.
Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve 5-10 dakika bekleyin. Ilık çikolatayı brownienin üzerine dökün. Tepesine de fıstıkları serpiştirin ve çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1021
favori
like
share
yağmurun sesi Tarih: 18.08.2007 22:44
[COLOR="Purple"]ÇOK GZL BU KEKE:217: :30:
poyraz Tarih: 18.08.2007 15:33
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 29.07.2007 20:04
severek yedigim bir kek.eline emegine saglık