malzemeler
1 su bardağı ince bulgur(köftelikten daha ince),
5 su bardağı sıcak su,
1çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
1 orta boy kuru soğan,
1 büyük domates,
1 adet çarliston biber,
tuz, etsuyu(tablet)

Yapılışı
Yağ kızması için tencereye koyulur.Isınan yağın üzerine ufak veküp küp doğranmış soğan eklenir.Soğanlar salça ile birlikte kavrulur.Ufak ufak doğranan domates ve biber de eklenerek bir müddet pişirilir.Su eklenir,kaynamaya başladıktan sonra tuz ve et suyu eklendikten sonra bulgur da eklenerek kısık ateşte 15 dakika kaynatılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 441
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:45
teşekkürler ellerine sağlık