Malzemeler:
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
200g odasıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
İç malzemesi:
1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, bağdem)
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
yarım limonun suyu
Yapılışı;
Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın.
Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın .Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun.(yaklaşık 10 dakika sürüyor)
hamuru 10 dakika dinlendirin.
ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın. Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamaya gerek yok.
önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.
Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür. 5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir. 10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir. Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir.
Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 478
favori
like
share
gürkan Tarih: 10.02.2008 23:45
harika görünüyor pylasımın için saol ablacım
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:34
teşekkürler su-perisi ellerine saglık
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:04
tesekkurler paylasim icin
refik Tarih: 18.08.2007 23:55
güzel tariflerin için teşekkürler
tozkoparan Tarih: 17.08.2007 09:21
PAYLAŞIM İÇİN SAĞOL
BoardBeLasi Tarih: 12.08.2007 12:09
[COLOR="YellowGreen"]cok guzele benziyor, ellerine saglik SU PERISI
yhasean Tarih: 04.08.2007 23:19
basarınızı kutlamamak elde degıl
Serendipity Tarih: 30.07.2007 12:15
paylaşım için teşekkürler su perisi