Malzemeler:

750 gr ıspanak
2 patates
25 gr tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 su bardağı sıcak süt
1 su bardağı tavuk ya da et suyu
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşarpeyniri

Hazırlanışı:
* Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Haşlayıp süzün. Ezerek püre haline getirin. Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Süzüp kaynar suda 5 dakika bekletin ve süzgece alın. Ispanakların suyunu elinizle sıkıp doğrama tahtası üzerinde ince ince doğrayın. Blenderden geçirip püre haline getirin. Soğanı soyup rendeleyin.

* Tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın. Rendelenmiş soğanı ilave edip kavurun. Patates ve ıspanak pürelerini ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, et suyu ve sıcak sütü ilave edip arada bir karıştırarak 20 dakika pişirin.

* Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üzerlerine birer kaşık rendelenmiş kaşarpeyniri ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 503
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:44
teşekkürler ellerine sağlık