[COLOR="yellow"]Malzemeler:

Yarım kg köremen
Yarım demet maydanoz
2 yufka
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
Susam ve çörekotu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Köremenleri temizleyip bol suyla yıkayın. Maydanozu temizleyip kıyın ve köremene ekleyip harmanlayın. Suyunu iyice süzüp elinizle iri parçalar şeklinde koparın. Süt, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Yufkaların üzerine bu karışımı sürün. Yufkaları bu şekilde yarım saat bekletin.
* Her bir yufkanın üzerine köremenli harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Çörekotu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 354
favori
like
share
tekkursun68 Tarih: 02.08.2007 14:33
tskler