Kartal gol gol Maça Doğru: BEŞİKTAŞ - Sheriff

Son güncelleme: 03.08.2007 07:49
  • Kartal gol gol gol...
    Beşiktaşımız Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarındaki ilk sınavını Sheriff karşısında veriyor
    Parçalarsın Kartalım

    Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Beşiktaş Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol'u evinde ağırlıyor. BJK İnönü Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak mücadeleyi Alman hakem Peter Sippel yönetecek. Ev sahibi Beşiktaş'ta Gökhan Zan, Mehmet Sedef, Nobre ve Burak'ın sakatlıkları devam ederken forvette bugünkü maçta Bobo ve Delgado'nun oynaması bekleniyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bugün Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımı ile oynayacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında avantajlı bir skor elde etmek istediklerini söyledi. Moldova ekibini 2 kez kendisinin 1 kez de antrenör Mutlu Topçu'nun izlediğini anlatan Sağlam, ''Sheriff ile ilgili gerekli bilgileri topladık. Çok koşan, çok mücadele edene genç bir ekiple karşılaşacağız'' dedi. Siyah-beyazlı taraftarlara çağrıda bulunan Ertuğrul Sağlam, bugünki maçın başından sonuna kadar taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

    Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme turunda Andorra'nın Ranger's takımıyla karşı karşıya gelen Sheriff Tiraspol ise dün akşam İnönü Stadyumu'nda bir antreman yaptı. Geçen sezon Devler Ligi ön elemesinde Rusya'nın Spartak Moskova takımına 1-1 ve 0-0'lık skorlarla yenilmeden elenen Moldova temsilcisi bu sonuçlarla büyük dikkat çekmişti. Sheriff takımı geçen sezondan beri pek çok oyuncusunu satmasına rağmen defans özelliğiyle ün salmış bir ekip konumunda. Moldova ekibi FC Sheriff'in yardımcı antrenörü Migul Anatolie, siyah-beyazlı takımdan çekinmediklerini söyledi. Sheriff takımı İstanbul'a eksiksiz geldi.

    Beşiktaş-Sheriff Tiraspol

    Tarih: 01 Ağustos 2007
    Saat: 21.00
    Stat: BJK İnönü
    Hakem: Peter Sippel

    Beşiktaş

    Rüştü
    Serdar
    Koray
    İ.Toraman
    İ.Üzülmez
    M.Yozgatlı
    Cisse
    Ricardinho
    Tello
    Delgado
    Bobo

    Sheriff

    Tarkhnishvili
    Wallace
    Arbanas
    Ferreira
    Chinwo
    Balima
    Kuchuk
    Constancia
    Bulgaru
    Corneencov
    Pascenco

    Beşiktaş 117. randevuda

    Beşiktaş, Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımıyla bugün yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçıyla birlikte, Avrupa kupalarında 117. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

    ''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 116 maçta, 35 galibiyet, 55 yenilgi, 26 da beraberlik aldı. Avrupa'da bugüne dek rakip fileleri toplam 134 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 178 gol gördü.

    Beşiktaş'ın ön eleme karnesi!

    Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda bugün Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek 7 kez ön eleme turunda mücadele etti. Siyah-beyazlılar, bu 7 ön eleme turundan 5'inde turu geçerken, 2'sinde ise elendi. ''Kara Kartallar'', Avrupa'da mücadele ettiği son 3 ön eleme turunda da rakiplerini geçmeyi bildi.

    İlk olarak 1995 yılında Şampiyonlar Ligi öne elemesinde Norveç'in Rosenborg takımıyla eşleşen Beşiktaş, deplasmanda 3-0 yenildiği rakibini, İstanbul'da 3-1 yenmesine rağmen turu geçememişti. Daha sonra 1997'de Slovenya'nın NK Teatenic Maribor Branik takımını Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda eleyen siyah-beyazlılar, gruplara kalmayı başarmıştı.

    1999'da İsrail ekibi Hapoel Haifa'ya Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda elenen Beşiktaş, 2000'de ise aynı kupada 2. ön eleme turunda Levski Sofya, 3. ön eleme turunda da Lokomotiv Moskova'yı eleyerek gruplara kaldı.

    UEFA Kupası ön eleme turunda 1996-97 sezonunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını eleyen siyah-beyazlılar, 2005-06 sezonunda da yine ön elemede Liechtenstein'ın Vaduz ekibini elemeyi başarmıştı.

    EN FARKLI SKORLU GALİBİYET VE YENİLGİ

    Beşiktaş, Avrupa kupalarında en farklı skorlu galibiyetini 5-0 ile 2002-2003 sezonunda aldı. Siyah-beyazlılar, UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna-Hersek'in Sarajevo takımını 5-0 yendi. Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu yenilgisini ise 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde aldı. Avrupa Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Leeds United takımına 6-0 yenilen siyah-beyazlılar, böylece tarihindeki en ağır yenilgiyi almış oldu.

    -EN GOLCÜSÜ OKTAY DERELİOĞLU-

    Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu. Beşiktaş forması giydiği dönemlerde, Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay'ı, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 7 golle Mehmet Özdilek, 6'şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin izliyor.
#01.08.2007 07:57 0 0 0
  • Bize 'Sheriff' sökmez
    Beşiktaşımız Sheriff Tiraspol'u 1-0 yenerek rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etti.
    Beşiktaş 1-0 Sheriff Tiraspol

    Avrupa Kupaları'nda ilk maçına çıkan Beşiktaşımız Şampiyonlar Ligi 2.ön Eleme Turunda Moldova ekibi Sheriff ile İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarına kalmak için ilk engelini aşmak zorunda olan Beşiktaşımız, Sherrif Tiraspol'u 1-0 yenerek rövanş maçı öncesi avantaj yakaladı. Beşiktaşımıza Sheriff karşısında hayat veren gol, 73.dakikada İbrahim Toroman'dan geldi.
    TUTUK BAŞLADIK...

    İlk yarıda oldukça tutuk bir futbol sergileyen Kara Kartal pozisyona girmekten zorlandı. Gerek Ricardinho'nun gerekse Delgado'nun ilk yarıda yeterince sorumluluk almaması hucüm organizasyonlarımızın aksamasına yol açtı.İlk yarının son dakikalarında Sheriff kalesinde kurduğumuz yoğun baskı sonuç vermedi ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

    TOROMAN'IN ALTIN KAFASI

    İkinci yarıya Delgado - Batuhan değişikliğiyle başlayan Ertuğrul Sağlam, ilk yarıda aksayan hucüm bölgesine bu değişiklikle destek vermek istedi. Batuhan'ın oyuna girmesiyle hareketlenen Beşiktaşımız, ilk yarının aksine daha pozitif bir futbol sergiledi ancak galibiyeti getirecek gol bir türlü Sheriff Tiraspol ağlarını havalandıramadı. Karşılaşmanın son 15 dakikasında Cisse - Koray değişikliğine giden Ertuğrul Sağlam, bu değişiklikle orta saha ile forvet arasındaki köprüyü daha da etkinleştirmek istedi. Koray'ın oyuna girmesinin ardından orta sahada daha canlı, daha hareketli, daha agresif bir futbol sergileyen Kara Kartal, aradığı golü 73.dakikada İbrahim Toraman'ın altın kafasından buldu.

    Golden sonra da baskısını iyice artıran Beşiktaşımız, farkı arttırmak için Sheriff kalesine adeta abluka altına aldı. İlk yarıdaki taktiğin aksine ikinci yarıda oyunu kanatlara yayarak Bobo'nun hava hakimiyetinden yararlanmak istedik ama olmadı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaşımız, Sheriff Tirasol karşısından 1-0 galibiyetle ayrılarak Moldova'da oynanacak rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etti.

    HASRET SON BULDU

    Beşiktaş, Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımı ile yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçıyla, tam 74 gün sonra BJK İnönü Stadı'nda taraftarlarının karşısına çıktı. BJK İnönü Stadı'nda en son Turkcell Süper Lig 33. hafta maçında 19 Mayıs 2007'de Ankaraspor ile karşılaşan ve 2-1 galip gelen siyah-beyazlılar, FC Sheriff Tiraspol maçıyla İstanbul'da taraftarıyla 74 gün sonra hasret giderdi.

    Tribünlerde yer alan siyah-beyazlı taraftarlar, uzun bir aradan sonra takımlarını izleme şansını buldu.
    Bu arada kapalı ve numaralı tribünler tamamıyla dolarken, açık tribünlerde kimi boşluklar göze çarptı. Karşılaşmayı 25 bine yakın siyah-beyazlı sporsever izledi.

    İBRAHİM KAŞ VE SERDAR ÖZKAN İLK 11'DE

    Beşiktaşımızın yeni transferleri Rüştü, Cisse ve Tello, bu gece ilk 11'de sahaya çıkarken, ilk kez bir resmi maçta siyah-beyazlı formayı giydiler. Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, sürpriz bir kararla genç oyuncular İbrahim Kaş ve Serdar Özkan'a ilk 11'de şans verdi. Koray'ı yedek soyunduran Sağlam, bu futbolcunun yerine savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ile birlikte İbrahim Kaş'ı oynatırken, yeni transferlerden Mehmet Yozgatlı da yedek soyundu.

    FORVETTE BOBO-DELGADO İKİLİSİ

    Nobre'nin sakatlığında FC Sheriff Tiraspol maçında forvette Bobo'nun yanında Delgado forma giydi. Cisse ön liberodo, Tello orta alanın solunda oynarken, Ricardinho da orta sahanın göbeğinde görev aldı. Öte yandan yedek kulübesinde ise kaleci Hakan, Ali Tandoğan, Aydın, Baki, Batuhan, Koray ve Mehmet Yozgatlı bulunuyor. Sakatlıkları bulunan Nobre, Burak, Gökhan Zan ve Mehmet Sedef kadroda yer almadı.
#01.08.2007 21:55 0 0 0
  • Stat: BJK İnönü

    Hakemler: Peter Sippel, Walter Hofmann, Peter Henes (Almanya)

    Beşiktaş: Rüştü, Serdar Kurtuluş, İbrahim Toraman, İbrahim Kaş, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Ricardinho, Tello, Delgado, Bobo

    Sheriff Tiraspol: Pascenco, Gnanou, Pereira, Tarkhnishvili, Corneencov, Kuchuk, Balima, Rovamba, Arbanas, Constancia, Mamah
    Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Beşiktaş, Moldova temsilcisi FC Sheriff ile karşılaşıyor. Karşılaşmayı Alman Hakem Peter Sippel yönetiyor.
    Karşılaşmada ilk 10 dakika geride kaldı. 10 dakika içerisinde siyah beyazlı ekibimizin daha defansif bir oyun sergilediğini görüyoruz.
    12. dakika Beşiktaş iki net gol şansını değerlendiremedi. Tello'nun atak yönüne göre sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Bobo topa dokunamadı. Hemen ardından gelen Beşiktaş atağında Tello ceza alanı içerisinde topu kaybetti.
    20. dakika Beşiktaş Delgado ile etkili geldi, Arjantinli futbolcunun kullandığı frikikte top az farkla oyun alanını terk etti.

    25. dakika Beşiktaş ilk korner atışını bu dakikada kullanabildi...

    42. dakika İlk yarıda son dakikalar Beşiktaş'ın performansı taraftarlarda hayal kırıklığı yarattı, Beşiktaş pozisyon bulmakta çok zorlanıyor

    43. dakika Serdar Kurtuluş'un sağdan ortasında altıpasta topla buluşan Bobo'nun etkisiz kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleye paralel bir biçimde gitti. Rakip takım savunması daha sonra topu kontrol etti.

    45. dakika Alman hakem Peter Sippel ilk yarıyı sona erdiren düdüğü çaldı. İlk yarı sonucu Belşiktaş:0 Sheriff: 0

    İKİNCİ YARI

    45. dakika beşiktaş genç yetenek Batuhan ile sahaya çıktı. Delgado oyundan çıkan futbolcu oldu.

    46. dakika Beşiktaş ikinci yarıya hızlı başladı.

    48. dakika Sol çaprazdan ortalanan topa Bobo kafayı vurdu ancak az farkla dışarı çıktı. Batuhan köşe atışı bekliyor ama hakem aut işareti yaptı.

    59. dakika Cisse üç futbolcunun arasından sıyrıldı sağdaki Serdar Özkan'ın önüne açtı. Serdar ortasını yaptı ama defans topu kornere çıkardı. Ricardinho köşe vuruşunu kullandı. Sert gelen topa kimse dokunamadı ve top dışarı çıktı.

    60. dakika Serdar Kurtuluş'u yere indiren Pereira'ya Alman hakem sarı kartını gösterdi.

    61. Dakika Beşiktaş rakip savunmayı ablukaya aldı. Siyah beyazlıların ataklarının ardı arkası kesilmiyor...

    64. dakika Sherişff kontra atağında Balima pasını Kuchuk'a attı. Kuchuk dönerek sert vurdu Rüştü uzandı ve top dışarı çıktı.

    67. dakika Tello'nun sol kanattan yaptığı orta ters kanatta Serdar Özkan'ın önüne düştü. Genç futbolcu topu içeri kesti. Batuhan bir kule misali yükselip vurdu ancak top kaleyi bulmadı. Beşiktaş mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremiyor.

    68. dakika Beşiktaş'ta Serdar sarı kartı gördü.

    69. dakika Koray, Cisse'nin yerine oyuna dahil oldu

    74. dakika İbrahim Toroman topu ağlarla buluşturdu. Beşiktaş 1-0 önde.. Kullanılan köşe vuruşunda top karambolde kaldı. Son olarak topa dokunan İbrahim Toroman takımını öne geçiren isim oldu.

    76. dakika Beşiktaş defansı kontra atakta dengesiz yakalandı. Topla buluşan Kuchuk sert vurdu. Rüştü mükemmel bir refleksle topu çıkardı. Kuchuk dönen topa yetişip tamamladı ancak tecrübeli file bekçisi gole izin vermedi. Rüştü bu pozisyondan sonra sakatlık geçiriyor. Oyun durdu, sağlık ekipleri sahada.

    83. dakika İbrahim Kaş sarı kart görüyor.

    90. dakika Maçın normal süresi tamamlandı, Beşiktaş uzatma dakikalarında 2'nci golü arıyor.

    91. dakika Serdar özkan ceza sahasının dışından sert vurdu. Köşeye giden topu kaleci Pascenco zorlukla dışları çeldi.

    92. dakika Köşe vuruşunda Sheriff kalecisi topu elinden kaçırdı, seken top Koray'ın önünde kaldı. Acele eden Koray boş kaleye topu gönderemedi.
    94. dakika Hakem karşılaşmayı son erdiren düdüğü açldı. Beşiktaş İbrahim Toroman'ın golüyle FC Sheriff'i 1-0 mağlup etmeyi başardı.
#01.08.2007 22:01 0 0 0
  • MAÇIN AYRINTILARI

    Stat: BJK İnönü
    Hakem: Peter Sippel, Walter Hofmann, Peter Henes, Michael Kempter (4.)

    Beşiktaş:Rüştü Reçber, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Kurtuluş, Serdar Özkan, Cisse (Dk. 69 Koray Avcı), Delgado (Dk.46 Batuhan Karadeniz), Bobo, Ricardinho (Dk. 87 Mehmet Yozgatlı, Tello

    Yedekler: Hakan Arıkan, Ali Tandoğan, Aydın Karabulut, Baki Mercimek, Batuhan Karadeniz, Koray Avcı, Mehmet Yozgatlı

    Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

    FC Sheriff: Pascenco, Gnanou, Pereira, Tarkhnishvili, Corneencov (Dk. 44 Demalde), Kuchuk, Balima, Rovamba, Arbanas, Constancia (Dk.75 Kajkut), Gafar Mamah

    Yedekler: Melenciuc, Chinwo, Gorodetchi, Suvorov, Kajkut, Demalde, Bulgaru

    Teknik Direktör: Leonid Koutchouk

    Goller: İbrahim Toraman (Dk.74)

    Sarı Kart: Tello (Dk.16), İbrahim Kaş (Dk.83)
    Demalde (Dk. 53), Pereira (Dk.60) Fc Sheriff

    1.DEVRE

    9. dakikada İbrahim Üzülmez'in soldan ortasında Pascenco topu elinden kaçırırken, Serdar Kurtuluş'un vuruşu defanstan sekti.

    12. dakikada iki net gol şansını değerlendiremedik. Tello'nun sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Bobo topa dokunamadı. Hemen ardından gelen atağımıza Tello ceza alanı içerisinde topu kaybetti.

    20. dakikada Delgado ile etkili geldik. Arjantinli futbolcumuzun kullandığı frikikte top az farkla oyun alanını terk etti.

    35. dakikada Delgado'nun soldan ortasında kaleci Pascenco son anda parmaklarının ucuyla topu çeldi.

    45. dakikada Tello'nun soldan ortasında Pascenco topu yumrukla uzaklaştırdı.

    İlk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

    2.DEVRE

    46. dakikada Delgado'nun yerine oyuna Batuhan Karadeniz dahil oldu.

    52. dakikada İbrahim Üzülmez'in soldan yaptığı ortada Batuhan'ın kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

    56. dakikada Serdar Kurtuluş'un sağdan ortasında Pascenco topu yumrukladı. Dönen topa Tello kafayla vurdu top üstten dışarı çıktı.

    62. dakikada FC Sheriff atağında Balima'nın pasına Kuchuk dönerek vurdu, top az farkla dışarı gitti.

    74. dakikada Ricardinho'nun kullandığı korner atışında iyi yükselen İbrahim Toraman, topu ağlarla buluşturarak Ekibimiz'i 1-0 öne geçirdi.

    83. dakikada İbrahim Kaş sarı kart gördü.

    87. dakikada Ricardinho'nun yerine oyuna Mehmet Yozgatlı dahil oldu.

    90+2. dakikada geliştirdiğimiz atakta Serdar Özkan'ın ceza yayı dışından attığı sert şutu kaleci Pascenco çıkarttı.

    Karşılaşma 1-0 üstünlüğümüz ile tamamlandı.
#01.08.2007 22:02 0 0 0


  • [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k7WuI0_VAIU&mode=related&search=[/youtube]
#02.08.2007 12:18 0 0 0
  • bu mac topiqi qünler öncesinden acılmıs ayrı bir topic acmamalıydın...

    bölümde aynı topic varken neden ayrı konu acııyorsunuz anlamıyorum

#02.08.2007 15:46 0 0 0
  • SaqoL Caqey eLLerine SaqLık Arkada$ım Verdiqin BiLqiLer İcin...

#02.08.2007 15:51 0 0 0
  • eyvallah kardeşim
#02.08.2007 17:47 0 0 0
  • bununla birlikte 3. topic oluyo bu ne yapmaya çalışılıyo anlamıyorum anlatmak isteyen varsa buyursun
#02.08.2007 17:49 0 0 0
  • konunun açıldığı saate baktınız mı..

    burdaki konuları birleştircektim aslında ama böyle ters ters cevaplar yazdığınız için böyle kalcak
    biz burda aynı takım bayrağı altında bölümde bişeyler yapmaya çalışıyoruz eğer bi sorun görüyosanız özelden yazar uyarır yada hatırlatırsınız..
    beşiktaşlı gibi davranın lütfen ne bu agresiflik cagey özelliklede sen tartışma çıkarmaya yer arıyosun..

    bende kimseyle tartışmaya meraklı değilim cevapda yazcağımı sanmayın..
#03.08.2007 00:08 0 0 0
  • @cagey_19 adlı üyeden alıntı:
    bununla birlikte 3. topic oluyo bu ne yapmaya çalışılıyo anlamıyorum anlatmak isteyen varsa buyursun
    Orijinali Göster...



    Bir main-board üyesine helede bir main-board yöneticisine bu diye hitap edemezsin!
#03.08.2007 00:49 0 0 0
  • konuLar birlestirildi sorunda gideriLdi..
#03.08.2007 01:37 0 0 0
  • Bo$...
#03.08.2007 07:49 0 0 0