Bezelyeli Pirinç Salatası

Son güncelleme: 25.08.2007 15:18
  • MALZEMELER
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    250 gr Pirinç
    50 gr Tel Şehriye
    3 Arpacık Soğan
    2 Sap Pırasa
    3 Havuç
    500 gr Haşlanmış Kuru Fasulye
    500 gr Bezeİye (konserve)
    2 Süs Biberi
    1 Limon
    6 Çorba Kaşığı Sirke
    Tuz, Karabiber 6 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

    HAZIRLANIŞI
    Bir tencerede margarini eritip tel şehriyeyi kavurun. Pirinci ilave edip kısa bir süre daha kavurmayı sürdürün. 4 çay bardağı su ve bir tutam tuz ilave edip pişirin.
    Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Havucu ayıklayıp yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın.
#01.08.2007 09:46 0 0 0
  • Ellerine saglik
#01.08.2007 15:02 0 0 0
  • ellerine sağlık
#25.08.2007 15:18 0 0 0