Kansere karşı iyi geldiği bilinen şarabın bağırsak kanseri riskini artırdığı öne sürüldü. Günde iki büyük kadeh şarap içmenin bağırsak kanseri riskini yüzde 25 artırdığı öne sürüldü. İngiltere Kanser Araştırma Kurumu tarafından yapılan araştırmada kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliği olduğu gerekçesiyle içilen şarabın kişiye zarar verebileceği uyarısı yapıldı. 10 Avrupa ülkesinde 480 bin kişinin sağlık değerlerinden yola çıkarak yapılan araştırmada, alkol kullanma alışkanlığının artmasıyla bağırsak kanseri riskinin arttığı dikkati çekti. Prof Tim Key, Araştırma, alkol alma alışkanlığının artmasıyla bağırsak kanseri arasında bağlantı olduğunu gösteriyor. Kişi, alkol tüketimini azaltarak bağırsak dahil bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltabilir dedi. Araştırmada her yıl İngiltere’de 35 bin kişiye bağırsak kanseri teşhisi konduğu, aynı hastalıktan her yıl yaklaşık 16 bin kişinin öldüğü bildirildi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 425
favori
like
share
CHIL3K3SH Tarih: 25.08.2007 16:46
teşekkürler ellerine sağlık
VULKAN Tarih: 23.08.2007 18:09
teşekürler ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 02.08.2007 14:37
paylaşımın için teşekkürler cadıkız