Malzemeler
1 kg kuzu eti
4 patates
2 domates
2 sivri biber
2 soğan
4 havuç
1 çay kaşığı kekik
1 parça kereviz
1 su bardağı İç bezelye
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:

Etin fazla yağları ve sinirlerini temizleyip kuşbaşı doğrayın. İki soğan, domates ve sivri biberi de temizleyip doğrayın.

Etleri uygun bir tencerenin içindeki sıvı yağda beş dakika kavurun. Soğan ve sivri biberi de katarak, iki-üç dakika daha sote edin. Salçasını ekleyip iki dakika daha pişirin. Daha sonra domates, tuz ve kekiği de ilave ederek, etin üzerini dört parmak geçecek şekilde su koyun. Bir taşım kaynatarak, üzerinde oluşan köpüğü alın ve kapağı kapalı olarak orta hararetli ateşte 40 dakika kadar pişirin.
Soğan, havuç, kereviz ve patatesi soyup fındık büyüklüğünde parçalara kesin. Etin pişmesine yakın, havuç ve kerevizi ocaktaki yemeğe ilave edin. Bir tavada, parça soğanları tereyağı ile pembeleşene kadar sote edin ve soğanları kebaba ekleyin. Yemeğin suyunun, malzemelerin üzerine kadar dolu olması gerekir. Yemeğin pişmesine 5-10 dakika kala bezelye ve patatesi de tencereye atın. Yemeğin iyi sonuç vermesi için sebzelerin ete konma zamanını iyi ayarlamak gerekir. Yemeği ateşten aldıktan sonra üzerine ince kıymış olduğunuz maydonozu serpebilirsiniz

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:33
[COLOR="YellowGreen"]paylaşım için teşekkürler