[COLOR="yellow"]Malzemeler:

1 adet yufka
125 g mozarella
1 adet sivri biber
1 adet yeşil soğan
1 adet domates
1 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:

1. Önce yufka çanaklarını hazırlayın. Yufkayı tezgaha serip 12X12 cm’lik kareler kesin. Muffin kalıbınıza veya ısıya dayanıklı sufle kaplarınıza yufkaları 2′şer kat olacak şekilde koyun. Ortasına küçük yağlı kağıt parçası yerleştirin ve ağırlık yapması için çiğ nohut koyun.

2. Bu şekilde 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra dikkatlice nohutları ve yağlı kağıt parçalarını çıkarın. (Yufkaların kenarları kırılıyor, dikkatli olun.)

3. Mozarella peynirini, sivri biberi, yeşil soğanı ve domatesi (sulu kısımlarını doğramayın) küçük küpler halinde doğrayın.

4. Sıvıyağ, ezilmiş sarımsak ve az tuz ekleyip karıştırın. Yufka çanaklarının içine doldurun. Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.

Not: Yufka çanaklarının içine rus salatası, kısır, kuskus salatası gibi değişik salatalar koyabilirsiniz. Dilerseniz mevsim meyvelerinden salata yapıp üzerine krema veya çikolata sosu döküp tatlı olarak da servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 623
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 16:18
ellerine sağlık
digimen Tarih: 03.08.2007 22:32
off olsada yesem şimdi çayla beraber
BoardBeLasi Tarih: 03.08.2007 21:47
cok guzel gozukuyor :78: ellerine, emegine saglik SU PERISI