Malzemeler:
200 gr roka
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
1 tutam tozşeker
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr jambon
200 gr tulum peyniri
Nasıl Hazırlanır:
1) Rokayı yıkayıp suyunu iyice süzün. Sirkeyi sos tenceresinde tuz, karabiber, şeker ve limon suyuyla iyice karıştırıp 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyerek marinatı hazırlayın.
2) Jambonu 1,5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Peyniri 1 cm büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bir tavada artan yağda kısa bir süreliğine ısıtıp hemen çıkarın. Jambonu da tavadaki yağda kızartıp yağının süzülmesi için bir mutfak havlusunun üzerine alın.
3) Rokayı hazırladığınız marinatla karıştırıp tabaklara paylaştırın. Peyniri ve jambonu da üzerine ilave edin. Arzu ederseniz jambonu kızarttığınız yağı da salataya ekleyip öyle servis yapabilirsiniz.

Öneri: İsteğe bağlı olarak salatanıza soya sosu veya balzamik sirke de ekleyebilir, domates dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 395
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 16:18
ellerine sağlık
digimen Tarih: 03.08.2007 22:55
TeşekkürLer..
BoardBeLasi Tarih: 03.08.2007 21:46
ellerine saglik