Backlink ve link değişimi

Son güncelleme: 07.08.2007 15:39
  • Arkadaşlar birisi bana backlink ve link değişimi hakkında bilgi verebilirmi acaba nasıl link değişimi yaparım aldığım linkleri nereye koymam lazm bi açıklama yaparsanız sevinirim....
#05.08.2007 14:11 0 0 0
  • Backlink, sitelerinize verilen linklere denir.Bu linkler karşılıklı veya karşılıksız olabilir.Backlinkler sitenizin arama motorunda indexlenmesine hız katar.Bunun olması için sizin link aldığınız sitenin google'da yer alması yeterlidir.Diyelimki sizin kelimenin forum.Siz forum kelimesinde 15.sıradasınız.Siz 1, 2 veya 3.sitelerden birinden link aldığınız zaman sıranız büyük ihtimalle 4-5-6 olabilir.Böylece daha fazla hit alabilirsiniz.Aynı zamanda yüksek pagerankı olan sitelerden link alırsanız pagerankınız daha da artar.Ancak linkler karşılıklıysa pageranka etkisi daha az olur.Biranda birçok backlink almanız sizi arama motorlarından banlayabilir.Bunun için yavaş yavaş etkili backlink almanız gerekir.

    Backlink'in faydaları:
    - Google pagerankınızın artmasına yardımcı olur.
    - Google'da indexlenme hızınızı arttırır.
    - Arama motorlarında daha üst sıralara çıkmanıza yardımcı olur.

    Backlink'in zararları:
    - Yaşı yüksek olmayan bir siteye aniden backlink alındığında banlanmanıza sebep olabilir
    - Nofollow link aldığınız takdirde ise arama motorlarının gözünden düşebilirsiniz.

    EneS Erçin ÇeLebi Yorumudur...
#05.08.2007 15:39 0 0 0
  • Yardımın ve Açıklama için çok teşeekkür ederim.
#05.08.2007 18:23 0 0 0
  • Sormayı unuttum peki bu linkleri forumun giriş sayfasınamı koymamız gerekiyor
#05.08.2007 20:58 0 0 0

  • Elbette ana sayfadan yapilanj degisimler daha etkilidir. Arti ana sayfalarin pagerank degeri genelde ic sayfalara oranla daha yüksektir.

    Senin baskalarinin linklerini sunman sana birsey getirmez, baskalari senin sitenin linkini veridignde fayda görürsün. Ancak direk link degisimide cok fayda saglamaz google bunu cikar iliskisi icin degerlendiriyor. En saglami karsiliksiz backlinktir. Yani birileri senin sitenin linkini yayinliyacak ve senin istende o siteye ait tek link olmayacak. Yani mantik su google düsünüyorki bu sitenin linkini karsiliksiz verdigine göre bu sitede insanlara faydali icerik olmali ve daha yüksek bir notla degerlendiriyor.

    Benim sitemin linkini neden karsiliksiz eklesinler yada nasil ekletirim?

    Bunun iki yolu var bir tanesi kesenin agzini acarak link alani satin almak digeri capraz degisim.

    yani örenke vermek gerekirse

    Ahmet ve siteleri

    ahmet-a-sitesi.com
    ahmet-b-sitesi.com

    mehmet ve siteleri

    mehmet-a-sitesi.com
    mehmet-b-sitesi.com


    ahmet mehmetin a sitesinin linkini kendi a sitesine koyuyor mehmet ne yapmali ahmetin b sitesi linkini b sitesine koymali. Bu sayede siteler karsilikli degisim yapmamis olacak ve herkes 1 adet link vermis olacak.

    Burada ince bir ayrinti daha var ayni ip adresindeki cesitli siteler arasindaki degisimde google icin pek deger tasimiyor.

    Birde degisim yaptiginiz sitelerin pagerank degeri cok öenmlidir. Örnegin siteniz pr3 ise pr1 yada 0 sitenin size bu anlamda pek bir getirisi olmaz. En azidan sizinle ayni degerde ve daha yüksek degerde pagerankli siteleri hedef alin. Arti site icerigi benzer sitelerle degisim yapmaniz sandiginiz gibi zarariniza degil cok daha etkili olmaktadir.
#05.08.2007 23:16 0 0 0
  • hos geldın
#05.08.2007 23:22 0 0 0
  • Açıklamalar için sağol abi çok yararlı oldu....
#07.08.2007 15:39 0 0 0