[COLOR="yellow"]Malzemeler:
5 adet yufka,
750 gr mantar,
4 adet kuru soğan,
½ su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı yoğurt,
3 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tuzot,
2 yemek kaşığı çörek otu.

Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı sıvı yağda
pembeleşinceye
kadar kavurun.
Mantarları ince kıyıp soğana ilave edin. Mantarlar suyunu salıp
çekinceye kadar kavurun. Yumurta sarısının birini üzerine sürmek için
ayırın. Süt, kalan sıvı yağ, yumurtalar ve yoğurdu iyice çırpın.
Yağlanmış
fırın tepsisini yufkayı bir kat serin. Karışımdan fırçayla sürün. 3
yufkayı
tekrarlayın. Üzerine mantarları yayın. Kalan yufkaları karışımı sürerek
bitirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekin. Önceden ısıtılmış
200
derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 341
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:43
tesekkurler
eskitoprak Tarih: 22.08.2007 12:16
tesekkurler abla paylasim icin