8 Mayıs 1975'de İstanbul'da Dünyaya Gelen Mehmet Günsur Liseyi İtalyan Lisesi'nde Okudu.



Oyuncunun İtalya İle Bu Kadar Yakından Bağlarının Olmasını Bu Durum Açıklıyor. Marmara Üniversitesi Reklamcılık Bölümünde Okumuş Olmasına Rağmen Reklamcılık Üzerine Hiç Çalışmamıştır. Aslında Çocuk Yaşta Kameralar Karşısına Geçmiş Olsa Da Hamam Filmine Kadar Oyunculuğu Profesyonel Olarak Yapmayı Düşünmemiştir. Hatta 25 Yaşına Kadar Oyunculuk Eğitimi Almamıştır.

İlk Kamera Deneyimi 7 Yaşındayken Rol Aldığı "Sana" Reklamı Olmuştur. Mehmet Günsur Daha Sonraları Da Birçok Reklamda Boy Göstermiştir(Coca Cola,Mavi Jeans,Hotiç Katalogları,vb.). Ciddi Anlamdaki İlk Oyunculuk Denemesi İse TRT'de Yayınlanan 1988 Tarihli "Geçmiş Zaman Mimozoları" Dizisidir. Burada Evin Gözlüklü Küçük Oğlu Sabih'i Canlandıran Mehmet, Uzunca Bir Süre Oyunculuktan Uzak Kaldı. Bu Dönemde Roxy İsimli Mekanın Restoranını da İşleten Mehmet'in Yönetmen Ferzan Özpetek İle Tanışması da Yine Buradaki İşi Sırasında Olmuştur.

‘90’lı Yıllarda Müzikle Uğraşan Ve Restoran İşletmeciliğine Soyunan
Başarılı Oyuncu 1996 Yılında Türk-İtalyan Ve İspanyol Ortak Yapımı Olan,
Ferzan Özpetek İmzalı ‘Hamam’ Adlı Filmde Rol Alır. Buradaki Etkili
Performansıyla Göz Dolduran Günsur Çekici Fiziğiyle de Sinema İzleyicisinin
Dikkatini Çeker.Bu Filmin Ardından Kariyerini Oyunculuk Yönünde Geliştirmeye Karar Veren Mehmet Günsur Bu Tarihten Sonra Birçok Film,Dizi Ve Oyunda Yer Almıştır.



Sanatçının İkinci Çıkış Yaptığı Film ‘Athena’ Grubunun
Solisti Gökhan, Ali Poyrazoğlu, Levent Kazak Gibi Farklı
Altyapılardan Gelen Sanatçıların Buluştuğu ‘O Şimdi Asker’dir.
Ünlü Yönetmen Mustafa Altıoklar’ın Yönetmen Koltuğuna Oturduğu
Filmde Depremzede Bir Genci Canlandıran Genç Oyuncu Performansıyla
Yine Adından Çok Söz Ettirir Ve Buradaki Başarısını 2003 Yılında
Altın Portakal Yarışmasında ‘Jüri Özel Ödülü’ Alarak Kanıtlar.
Günsur Bu Filmin Ardından Oyuncu Ceyda Düvenci Ve Kendisi Gibi
Yurtdışında Şöhret Sahibi Olan Mehmet Kurtuluş İle ‘Kasırga İnsanları’
Adlı TV Dizisinde Rol Alır.

Hamam’ Filminin Ardından İtalya’dan Bir Tiyatro Oyunu İçin Teklif Alan
Günsur Bir Süre İtalya’da Yaşamak İstediğinden Bu Teklifi Kabul Eder.
İtalya’da Üç Sezon Boyunca Sergilenen Oyundaki Performansı Ve
‘Hamam’dan Aldığı Referansıyla İtalya’daki Birçok Aktörlük Ajansıyla
Anlaşma İmzalayan Seksi Aktör Reklamlarda Ve TV İçin Çekilen Filmlerde
Rol Alır.

Bu Filmin Ardından Papa’nın Hayatını Anlatan ‘Türk Papa’ Adlı Filmde
Ünlü Aktör Bob Hoskins’le Birlikte Rol Alarak Oyunculuk Kariyerinde
Hızlı Adımlarla İlerlemeye Devam Eder. Bir Fenerbahçe Taraftarı Olan Mehmet Günsur Halen Roma'da Yaşamaktadır. Yakışıklı Aktör Son Olarak Başrolünü
Seksi İtalyan Oyuncu Sonia Aquino İle Paylaştığı ‘The Italian’
Adlı Filmle Seyircisiyle Buluşacak.





Filmografi :

- Geçmiş Bahar Mimozoları (Dizi - 1998) (TRT Dizisi. Evin Küçük Oğlu Sabih Rolünde)
- Hamam (Film - 1997) (Ferzan Özpetek Filmi)
-Sır Dosyası (Dizi - 1998) (Star TV Dizisi. X-Files Benzeri Bir Yapım.Çaylak Dedektif Rolünde)
-Hayal Kurma Oyunları (Film - 2000) (Yavuz Özkan Filmi.Tarık Akan İle Oynadı)
-Bent (Tiyatro - 2000) (İtalya'da Sahne Alan Bu Tiyatro Oyununda Başrol Oynadı)
-Giuda (TV Filmi - 2001) (İtalya'da Yayınlanan TV Filmi)
-Tommaso (TV Filmi - 2001) (İtalya'da Yayınlanan TV Filmi)
-L'Italiano (Film - 2002) (Sonia Aquino İle Başrolü Paylaştığı İtalyan Filmi)
-Papa Buono, II (TV Filmi - 2003) (Bob Hoskins'in De Rol Aldığı İtalyan Filmi)
-Non ci sarebbe niente da fare! (Kısa Film - 2003) (Senaryosunu Da Yazdığı Kısa Film)
-O Şimdi Asker (Film - 2003) (Mustafa Altıoklar Filmi.Türk İzleyicisi Onu Bu Filmle Tanıdı)
-Pilli Bebek (Dizi - 2003) (ATV'de Kısa Bir Süre Yayında Kalan Macera Dizisi)
-Kasırga İnsanları (Dizi - 2004) (Show TV'de Yayınlanan,Ceyda Düvenci Ve Mehmet Kurtuluş'la Rol Aldığı Dizi)
-Anlat İstanbul (Film - 2004) (Ümit Ünal'ın Çektiği Bölümde Mahalle Fotoğrafçısı Rolünde)
-Beyaz Gelincik (Dizi - 2005) (Ortanca Oğul Mustafa Rolünde)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3404
favori
like
share