seker ahmuru kaplı pasta

Son güncelleme: 07.08.2007 14:10
  • PANDİSPANYASI:3 yumurta-1,5 bardak şeker-1/2 bardak sıvıyağ-2 bardak un 1/2 bardak haşlanmış rondoda çekilmiş ıspanak-1 paket kabartma tozu

    KREMASI: isterseniz krem şanti yada sevdiğiniz bir beyaz krema çeşidi

    pandispanyayı yuvarlak kalıpta pişirip ortadan ikiye kesiyoruz. sade gazoz ile ıslatıp arasına krema veya şanti sürüp kapatıyoruz. tüm yüzeyine çok ince şanti sürüp buzdolabında 15-20 dk. dinlendirip şeker hamuru ile kaplıyoruz ....

    ŞEKER HAMURU :2 yemek kaşığı su-azcık istediğiniz renk gıda boyası-1 kaşık mısır nişastası-1 kaşık pudra şekeri- fındık büyüklüğünde margarin ve 1-2 damla esans ( muz,çilekvb...)

    pişiriyoruz. ılınınca 1 kaşık nişasta ekleyip yoğuruyoruz... sonra dilediğimiz yerde kullanıyoruz...Böle bir pastayı kaplamak için 3-4 kat ölçüden pişirmek gerekıyor.

    noimage
#06.08.2007 16:20 0 0 0
  • elinize saglık çok güzel görünüyor
#07.08.2007 14:05 0 0 0
  • tesekkur ederım denemenızı onerırım tadı da bı baska
#07.08.2007 14:10 0 0 0