PANDİSPANYASI:3 yumurta-1,5 bardak şeker-1/2 bardak sıvıyağ-2 bardak un 1/2 bardak haşlanmış rondoda çekilmiş ıspanak-1 paket kabartma tozu

KREMASI: isterseniz krem şanti yada sevdiğiniz bir beyaz krema çeşidi

pandispanyayı yuvarlak kalıpta pişirip ortadan ikiye kesiyoruz. sade gazoz ile ıslatıp arasına krema veya şanti sürüp kapatıyoruz. tüm yüzeyine çok ince şanti sürüp buzdolabında 15-20 dk. dinlendirip şeker hamuru ile kaplıyoruz ....

ŞEKER HAMURU :2 yemek kaşığı su-azcık istediğiniz renk gıda boyası-1 kaşık mısır nişastası-1 kaşık pudra şekeri- fındık büyüklüğünde margarin ve 1-2 damla esans ( muz,çilekvb...)

pişiriyoruz. ılınınca 1 kaşık nişasta ekleyip yoğuruyoruz... sonra dilediğimiz yerde kullanıyoruz...Böle bir pastayı kaplamak için 3-4 kat ölçüden pişirmek gerekıyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 790
favori
like
share
yhasean Tarih: 07.08.2007 15:10
tesekkur ederım denemenızı onerırım tadı da bı baska
SU-PERISI Tarih: 07.08.2007 15:05
elinize saglık çok güzel görünüyor