Malzemeler;
10 adet dolmabiber
2 kücük kabak
2 patates
2 iri havuc
2kucuk patlican
Kizartmak icin siviyag
SOS ICIN
5 domates
karabiber,tuz,biraz kekik
1 dis sarmisak
ÜZERINE
1 dis sarmisak
1 kase yogurt
suslemek icin maydanos
YAPILISI:
Dolmabiberler guzelce yikanip ocakta patlatilir,ben firinin izgara ayarinda közlemeyi tercih ettim ve güzelde oldular.
Patates,patlican,kabak,havuc hepsi küpküp dogranir ve kizartilir.Gyzelce kizardiktan sonra bir kagit mutfak havlusunun üzerine alinip yagi cektirilir.daha sonra da tuz ,kekik ve karabiber serpilir.
Daha sonra közledigimiz dolmabiberlerin tepeleri acilip kizarttigimiz malzeme kasikla icine doldurulur.
Domatesler kabugu soyulup kücük kücük dogranir ve bir tavaya az yag konup üzerine ilave edilir az tuz atilip guzelce suyunu salip koyulasmasi saglanir ve sarmisak ince dogranip ilave edilir. Sosun alti kapatilir.
Servis yapmadan önce dolmabiberlerin icine domatesli sostan konarak uzerinede sarmisakli yogurt gezdirilip servis yapilir.