[COLOR=orangered]Malzemeler :

1 kg orta bulgur
1 kg kıyma
4 baş kuru soğan
1demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı pul biber
tuz
sıvı yağ


[COLOR=orangered]Yapılışı :

İçinin hazırlanışı : 4 baş kuru soğanı ince ince doğrayın, yağda hafif kavurun ve daha sonra kıymanın 250 gramıyla birlikte iyice kavurun. Daha sonra baharatlarını ve maydanozu içine ekleyerek tuzun ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakın.
Dışının hazırlanışı : Kalan 750 gr kıymayı 4 su bardağı suyla yoğurun. Bulgurla kıymayı karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun, yoğurduğunuz bu bulgurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak elinizin içinde içi boş yumurta şeklinde açın. Daha sonra soğumaya bırakılan iç malzemeyi içine koyup kapatın. Hazırladığınız bulgurdan misket büyüklüğünde yuvarlayın. Bu işler bittikten sonra yarım çay bardağı sıvı yağ ve salçadan oluşan suyu hazırlayıp kaynadıktan sonra köfteleri içine atın. 15 dakika haşladıktan sonra servis edin.


AFİYET OLSUN

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1313
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:28
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 04.03.2006 20:55
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 07:05
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 00:59
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:21
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
aakay Tarih: 07.12.2005 10:51
eline sağlık şef
merkon Tarih: 06.12.2005 16:45
tarif için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 04.11.2005 22:52
paylaşımın için teşekkürler
Ates Bocegi Tarih: 15.10.2005 13:38
ElLeRiNe sAgLiK....

TaRiF iCiN sAgOl