İNCİRLİ TATLI

Malzemeler:

Kek:

6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:

1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:

2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
İnmeye yakın 50gr tereyağı
Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:

Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3–4 dakika havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın. Buzdolabında bekleterek servise hazır edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 415
favori
like
share
yağmurun sesi Tarih: 31.08.2007 13:58
gzl ama incir olmasa daha iyi olur sanırım
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:42
[COLOR="YellowGreen"]paylaşım için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 23.08.2007 01:10
emeginize saglık içinde incir olunca tadı daha bir güzel oluyor