Yaz aylarında tavuk tüketimine dikkat

Son güncelleme: 23.08.2007 16:46
  • noimage

    Yaz aylarında gıda zehirlenmelerinin özellikle kanatlı et tüketiminden kaynaklandığına dikkat çekilerek, vatandaşlar uyarıldı.

    Yaz mevsimi olması ve havaların çok sıcak geçmesi dolmasıyla bugünlerde başta düğün yemeklerinde olmak üzere gıda zehirlenmelerine rastlanıldığına dikkat çeken Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, istenmeyen olayların yaşanmaması için satış noktası olan market, bakkal ve benzeri yerlerde özellikle şoklu beyaz etleri en az eksi 18 derece muhafaza ederek bu sıcaklıkta satışa sunulması ve kesinlikle şoklu ürünlerin çözülmesine meydan verilmemesi gerektiğini kaydetti.

    Kavak, "Yönetmelik ve tebliğlerde açıkça belirtildiği üzere kırmızı ve beyaz etler sıfır derece ile artı 4 derece arasında nakledilmeli ve bu derecelerde muhafaza edilmelidir. Özellikle kanatlı et tüketiminde başvurulan şoklu etler en az 18 saat muhafaza edilmeli ve nakledilmeli, şoktan çıkartılan etler ise kısa sürede tüketilmeli ve tekrar şoklanmaması gerekmektedir. Market, bakkal ve benzeri yerlerden aldığımız beyaz etlerinde eksi 18 derecede muhafaza edilerek satışa sunulması gerekmektedir. Aksi halde şoklanmış bir etin artı 4 derecede reyonlarda satışa sunulması, bu etlerin hem gıda kalitesini düşürmekte hem de bu şoklama sırasında gıdalarda donma-çözülme-donma süreci yaşanmaktadır. Bu da gıdalarda zararlı mikropların üremesine ve çeşitli gıda zehirlenmelerine neden olabilmektedir. Tüketicilerimizin de aldıkları ürünlerin muhafaza şarlarına dikkat etmesi ve aldığı şoklu ürünü kısa vadede tüketmesi donma-çözülme-donma-çözülme surecine meydan vermemesi gerekmektedir" dedi.
#13.08.2007 07:58 0 0 0
  • Ellerine sağlık
#23.08.2007 16:46 0 0 0