LİSE MATEMATİK DERS ARAÇLARI - GEOMETRİ CİSİMLERİ

Son güncelleme: 19.04.2009 15:56
  • §CİSİM KÖŞEGENLİ KARE PRİZMA : Tabanın içten içe kenar uzunluğu 70 mm,cisim yüksekliği 105 mm dir.İçinde cisim ve yüzey köşegenlerini gösteren renkli plastikten yapılmış bir dik üçgen parça vardır Şeffaf saydam plastikten yapılmıştır. Mika
    §CİSİM KÖŞEGENLİ KÜP : Taban ölçüleri 100x100 mm,cisim yüksekliği ise 100 mm dir.İçinde yüzey ve köşegenlerini gösteren renkli plastikten yapılmış bir dik üçgen parça vardır.Mikadan şeffaf plastikten yapılmıştır. .
    §ÇEŞİT KENAR PRİZMA : Tabanının içten içe kenar uzunlukları 38x47x65x75 mm, cisim yüksekliği ise 105 mm dir.Şeffaf plastikten yapılmıştır. Mika
    §DİKDÖRTGEN PRAMİT : Tabanın içten içe kenar uzunlukları 46x65 mm,cisim yüksekliği ise 105 mm dir.İçerisine sıvı konularak,dikdörtgen pramit hacminin,aynı taban ve yüksekliklere sahip dikdörtgenler prizması hacminin üçte birine eşit olduğu karşılaştırılabilir.Şeffaf plastikten yapılmıştır. Mika
    §DİKDÖRTGENLER PRİZMASI : .Tabanın içten içe kenar uzunluğu 46x65 mm, cisim yüksekliği ise 105 mm dir. Mikadan şeffaf plastikten yapılmıştır.İçerisine sıvı konularak dikdörtgen piramidin hacmi ile karşılaştırma yapılabilir.
    §DÖNEL KAPAKLI KESİK SİLİNDİR : Çapı 100 mm, cisim yüksekliği ise 120 mm dir. Renkli saydam plastikten yapılmıştır ve ekseni etrafında katlanabilmektedir.Kapağın açık durumu silindirin dik kesitini, kapalı durumu ise silindirin eğik kesitini göstermektedir.
    §DÖNEL KESİK KONİ : Alt taban iç çapı 120 mm, tepe kısmı çapı 70 mm, cisim yüksekliği ise 105 mm dir.Saydam plastikten yapılmıştır.İçinde koni ekseni etrafında dönen saydam renkli plastikten yapılmış bir yamuk parça vardır.Şeffaf plastikten yapılmış, mikadır.
    §DÖNEL KONİ : Taban iç çapı 66 mm, cisim yüksekliği ise 105 mm dir. İçinde koni ekseni etrafında dönen saydam renkli plastikten yapılmış üçgen bir parça vardır.Mikadan şeffaf plastikten yapılmıştır.
    §DÖNEL SİLİNDİR : Taban iç çapı 66 mm, cisim yüksekliği ise 105 mm dir.İçinde silindir ekseni etrafında dönen saydam renkli plastikten yapılmış bir dikdörtgen parça bulunur.Şeffaf plastikten yapılmıştır. Mika
    §DÜZGÜN ALTIGEN PRAMİT : Tabanın içten içe kenar uzunlukları 38 m, cisim yüksekliği 105 mm dir.İçine sıvı konularak,düzgün altıgen piramit hacminin, aynı taban ve yüksekliklere sahip düzgün altıgen prizma hacminin üçte birine eşit olduğu karşılaştırması yapılır. Mikadan şeffaf plastik ten yapılmıştır.
    §DÜZGÜN ALTIGEN PRİZMA : Tabanın içten içe kenar uzunluğu 38 mm, cisim yüksekliği 105 mm olup, içerisine sıvı konularak düzgün altıgen pramidin hacmi ile karşılaştırma yapılır. Saydam plastikten yapılmıştır. Mikadır.
    §EĞİK DAİRESEL SİLİNDİR : Çapı 70 mm, cisim yüksekliği 95 mm dir. Saydam plastikten yapılmıştır.mika
    §EĞİK KONİ : Taban çapı 65 mm ve yüksekliği 100 mm dir.Şeffaf plastikten yapılmıştır. Mika
    §EĞİK PRİZMA : Tabanın bir kenar uzunluğu 60 mm ve cisim yüksekliği 94 mm dir. Şeffaf saydam plastikten yapılmıştır. Mika
    §İLETKİ-GÖNYE : Ahşap ve plastikten imal edilmiştir
    §KESİK KARE PRAMİT : Alt tabanı 100x100 mm cisim yüksekliği 100 mm, tepe kısmı 50x50 mm olan bir kesik kare piramit ile alt tabanı 50x50 mm ve cisim yüksekliği 100 mm olan bir kare piramitten oluşmaktadır.Ortasında bulunan ip ve tabanlarındaki yarıklar yardımıyla cisim yüksekliği ve yan yüz yükseklikleri arasındaki uzunluk farklılıkları gösterilir. Şeffaf plastikten yapılmıştır.
    §KESİTLİ DÜZGÜN DÖRT YÜZLÜ : Kenar uzunlukları 190 mm dir.Saydam plastikten yapılmıştır. İçinde çeşitli renklerde saydam plastikten yapılmış köşegen ve kenarlar doğrultusunda uzanan kesit yüzey vardır.Yan yüzeylerden biri açıktır. Mikadan şeffaf plastikten yapılmıştır.
    §KESİTLİ PRAMİT : Tabanı 120x160 mm ölçülerinde dikdörtgen biçiminde olup. cisim yüksekliği 200 mm dir.İçinde çeşitli renklerde saydam plastikten yapılmış köşegen ve kenarlar doğrultusunda uzanan kesit yüzey vardır.Yan yüzeylerden biri açıktır.Şeffaf plastikten yapılmıştır. Mika
    §KONİ : Taban iç çapı 66 mm, cisim yüksekliği ise 105 mm dir.Şeffaf plastikten yapılmış mikadır İçine sıvı doldurularak, aynı taban ve yükseklikteki silindirin hacminin üçte birine eşit olduğu karşılaştırması yapılır.
    §PERGEL (Plastik) : 50 cm boyundadır plastikten yapılmıştır.
    §SİLİNDİR : Taban iç çapı 66 mm, cisim yüksekliği 105 mm olup Şeffaf saydam plastikten yapılmıştır. İçerisine sıvı konularak bir koninin hacminin aynı taban ve yükseklikteki silindirin hacminin üçte birine eşit olduğu karşılaştırılabilir.
    §TRİGONOMETRİ ÇEMBERİ : 40x40 cm ebadında ahşap ve plastik malzemeden yapılmıştır. Eksenleri çember içinde kalan parçaları oyuktur ve arka kısmında beyaz plastikten yapılmış bir disk vardır.Disk önde bulunan ibreye bağlıdır. İbrenin X ekseni ile yaptığı açı değiştirilerek, bu açının sinüs ve cosinüs değerleri eksen üzerindeki oyuklardan gözlenir.
    §ÜÇGEN PRİZMA (4 Parçalı) : .Taban kenar ölçüleri 110 mm, cisim yüksekliği ise 200 mm dir.İçinde farklı renklerde saydam plastikten yapılmış üç adet üçgen pramit bulunmaktadır.saydam plastikten yapılmıştır.Üçgen piramit hacminin, aynı taban ve yüksekliğe sahip üçgen prizma hacminin üçte birine eşit olduğu karşılaştırılır. Mikadan şeffaf plastikten yapılmıştır.
#14.08.2007 17:32 0 0 0
  • Ellerinize sağlık. Çok faydalı bilgiler
#25.08.2008 13:57 0 0 0
  • çok güzel olmuş eline sağlık
#19.04.2009 15:56 0 0 0