Dolma yapmasını bilmeyen yoktur. Ama resmi koyduk ya illa ki tarifi de yazacağız.

Malzemeler;


2 büyük kuru soğan

1 çay bardağı pirinç

2 büyük domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Yarım demet maydanoz, nane

3 çorba kaşığı tereyağ

1 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz, karabiber, pulbiber, reyhan

Sosu için;

2 yemek kaşığı salça

2 su bardağı su

100 gr.tereyağ

İyi bir dost(kuru sebzeleri temin etmek için bize İrem'in annesi vermişti)

500 gr. kıyma

Hazırlanışı:



Kuru sebzeler haşlanır. Süzülür.

Kuru soğanlar ince kıyılır. Maydanoz, nane ince kıyılır. Domatesler rendelenir.

Kıyma, soğan, domates, salçalar, maydanoz, nane, yıkanmış pirinç, yağlar ve baharatlar karıştırp yoğrulur.

Hazırlanan sebzelere doldurulur. Bir tencereye dizilir. Üstüne iki su bardağı kaynar suda ezilmiş salça ilave edilir.

Tereyağ küçük parçalara bölünüp dolmaların üstüne konulur. Kapağı kapatılıp pişirilir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2257
favori
like
share
mistique Tarih: 14.02.2009 02:12
ya ben yenıyım de sıtede bu dolmalar la ılgılı cok fazla tarıf var ılk kez de yapcam hangısı gıbı oluyor bır guvenemedım hıc bır bırlerını tutmuyolarda
ANTEPLIKADIR Tarih: 09.05.2008 21:30
TŞKRLER PAYLAŞIM İÇİN
GS2004 Tarih: 29.11.2007 19:33
Ayiptir söylemesi hemen hemen her ay bir kere yapilir bizim evde.
Liberty Tarih: 29.11.2007 10:56
olsada yesek $imdi ya
ellerine saglik
özleem Tarih: 28.11.2007 11:52
benimde en sevdigim antep yemeklerindendir emegine saglik arkadasim
hacker_27 Tarih: 18.08.2007 18:39
nasıl da olur bilirmisin ben gaziantepliyim bilirim yemek isteyen buyursun herkes davetlidir