Erzincan Çorbası





İsmiyle uyuşur mu hikayesi bilmem? Annem ben bildim bileli yapar halamda yapıyormuş. Yok bu bizim değil diyen Erzincanlılar olabilir itiraz hakkı var. Lakin araştırınca yemek kitaplarında da var. Benim en sevdiğim çorbalardan biri;


Malzemeler;


150 gr.erişte

500 gr. yoğurt

1 yumurta

6 bardak et suyu

1 büyük kuru soğan

1 büyük domates

2 sivri biber

4 diş sarımsak

150 gr. kıyma

200 gr. tereyağ

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı nane

2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydonoz

2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

Arzu edilirse 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan

Hazırlanışı;

Kuru soğan, domates, sivri biber ince kıyılır. Bir tencerede tereyağın yarısı eritilir. Önce soğan biraz pembeleştirilir.

Sonra domates, biber, salça ilave edilir. Biraz kavrulur. Et suyu ilave edilir. Kaynatılır.

Yoğurt, yumurtayla çırpılır ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Erişteler ilave edilir.


Kıyma karabiber, tuz ve kırmızı biberle yoğrulur. Küçük yuvarlak köfteler yapılır. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir.

Küçük bir tavada kalan tereyağ eritilir. Kıyılmış nane, dereotu, maydanoz, kırmızı biber ve taze soğan ilave edilip karıştırılır.

Servisten önce çorbanın üzerine gezdirilir.




Not:Eğer erişteniz yoksa arpa şehriye veya küçük makarna da koyabilirsiniz hatta yumurtalı çin eriştesi de olabilir (kırarak tabii). Bizim eriştemiz az gelmişti biraz arpa şehriye eklemek zorunda kaldık.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 504
favori
like
share