Erzurum Ketesi




Malzemeler;

Harcı için;

150 gr. tereyağ

2 su bardağı un

Hamuru için;
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket pakmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
Aldığı kadar un
Ayrıca yufkalara sürmek için;
250 gr. tereyağ (eritilmiş)
250 gr. sıvıyağ
Harcın hazırlanışı;


Tereyağ eritilir. Un ilave edilir. Kısık ateşte karıştırarak hafif pembe kavrulur. Soğumaya bırakılır.



Hamurun hazırlanışı;

Ilık sütte maya ezilir. Yumurtaların sarıları, un hariç diğer malzemeler ilave edilir bir çatalla çırpılır. (sarıları üzerine sürülecek) Un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.


On dakika yoğrulan hamur yumurtadan büyük (resimdeki büyüklükte bkz) parçalara bölünür. Yuvarlanır. Üstüne nemli bir bez örtüp on beş dakika dinlendirilir.




Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karıştırılıp kaynatılır. Hamur unlanarak yuvarlak açılır. Önce tereyağ sürülür. Sonra kavrulmuş undan serpilir.




Sonra resimdeki gibi kıvrılıp (bükülüp) aynı şekil verilir.




Üzerine çırpılmış yumurta sarıları sürülür. Sıcak fırında pişirilir.



















Gevrek çöreklerin üzerine sürülecek yumurtayı çırparken içine bir kaç damla sıvıyağ koyarsanız çok kurumaz ve güzel kızarır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 7018
favori
like
share
zamanlar Tarih: 20.02.2009 22:55
bu keteyi ben ayda bir yerim anam yaparda ama üç gün bile kalmaz çabuk biter
herkes severek yiyor yaaaa
kete
Yeni alınan bir şey için bizimkinler derki ketedenmi kesmedenmi
keteyi vermezlerse o yeni eşyanın vay halinee
mihmandar Tarih: 07.11.2008 17:54
Aa yapılışı çok kolaymış ilk kez 2 yıl önce bir davette yemiştim çok güzel bir tat kendimde denemek isterim. bunun olmazsa olmazı bol tereyağ bence.
PITIR Tarih: 08.10.2008 18:17

Valla ketelerin icinde en guzeli Erzurum ketesi o kadarr..Paylasim icin sagol...