Hatay Künefe

Son güncelleme: 08.12.2007 00:04
  • Künefe


    Bu künefeyi en son ne zaman yedim hatırlamıyorum o kadar zaman geçti ki........ Şimdi açım ve bu künefenin hayali gözümün önünde sıcak sıcak ah ah....

    noimage

    Malzemeler

    250 gr. tel kadayıf

    150 gr. tereyağ

    125 gr. dil peyniri(tuzsuz)

    Şurubu için:

    2 su bardağı şeker

    1 su bardağı su

    1 tatlı kaşığı limon suyu

    Hazırlanışı:

    Kadayıf tel tel ayrılır. Bıçakla üç parmak genişliğinde kesilir.Eritilmiş tereyağı üzerine dökülür. Bastırmadan yağla ovalanır.

    24 cm. çapında tepsi veya tavaya kadayıfın yarısı koyulur. Düz bir tabakla iyice bastırılır.

    Peynir tel tel ayrılarak veya rendelenerek kenarlara taşmayacak şekilde yerleştirilir.

    Kalan kadayıf peynirin üzerini örtecek şekilde yerleştirilir. Tabakla tekrar bastırılır.

    Orta ateşte önce altı kızartılır. Sonra çevirip üstü kızartılır.

    Şeker ve su karıştırılarak 5 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip iki dakika sonra ocaktan alınır.

    Sıcak kadayıfın üzerine dökülür.(Şurup da kadayıf da sıcak olmalı)

    Şurubu çekince sıcak olarak servis yapılır.(Soğuyunca peynir sertleşir lezzet bozulur.)
#15.08.2007 19:52 0 0 0
  • Teşekkürler arkadaşım.. olsada yesek.
#19.08.2007 16:32 0 0 0
  • canim künefem :( canim antakyam :(
#15.11.2007 12:55 0 0 0
  • sağolun arkadaslar hatayı cok iyi tanıtmışsınız bende hataylıyım yaşadıgım şehre bayılıyorum künefeside cabası noimage
#08.12.2007 00:04 0 0 0