Künefe


Bu künefeyi en son ne zaman yedim hatırlamıyorum o kadar zaman geçti ki........ Şimdi açım ve bu künefenin hayali gözümün önünde sıcak sıcak ah ah....



Malzemeler

250 gr. tel kadayıf

150 gr. tereyağ

125 gr. dil peyniri(tuzsuz)

Şurubu için:

2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Kadayıf tel tel ayrılır. Bıçakla üç parmak genişliğinde kesilir.Eritilmiş tereyağı üzerine dökülür. Bastırmadan yağla ovalanır.

24 cm. çapında tepsi veya tavaya kadayıfın yarısı koyulur. Düz bir tabakla iyice bastırılır.

Peynir tel tel ayrılarak veya rendelenerek kenarlara taşmayacak şekilde yerleştirilir.

Kalan kadayıf peynirin üzerini örtecek şekilde yerleştirilir. Tabakla tekrar bastırılır.

Orta ateşte önce altı kızartılır. Sonra çevirip üstü kızartılır.

Şeker ve su karıştırılarak 5 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip iki dakika sonra ocaktan alınır.

Sıcak kadayıfın üzerine dökülür.(Şurup da kadayıf da sıcak olmalı)

Şurubu çekince sıcak olarak servis yapılır.(Soğuyunca peynir sertleşir lezzet bozulur.)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5751
favori
like
share
YoRGun-ŞaiR Tarih: 08.12.2007 01:04
sağolun arkadaslar hatayı cok iyi tanıtmışsınız bende hataylıyım yaşadıgım şehre bayılıyorum künefeside cabası
KüCüK DaLyAn Tarih: 15.11.2007 13:55
canim künefem canim antakyam
sugo Tarih: 19.08.2007 17:32
Teşekkürler arkadaşım.. olsada yesek.