Gaziantep Abanuş nedir

Son güncelleme: 17.08.2007 18:23
  • Abanuş nedir?


    noimage
    Abanuş Gaziantep yöresine ait bir yemek. Abanuş, Gaziantep dışında çevre illerde de yapılıyor. Ana malzemesi patlıcan ve kuşbaşı et olan bu kebabın özelliği patlıncan, sivribiber ve domateslerin közde pişmesi


    Malzeme:
    Patlıcan 4 adet
    Kuşbaşı et 200 gr.
    Sivri biber 2-3 adet
    Tereyağı 2 çorba kaşığı
    Domates 3 adet
    Sarımsak 3-4 diş

    Yapılışı:
    Sivribiber, domates ve patlıcanları yumuşayıncaya kadar közde pişirin. Kabukları soyun. Ekmek tahtasının üzerinde bir bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayın, sarımsakları dövün. Karabiberle beraber önceden hazırladığınız patlıcanlı karışımın içine karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alın. 200 gr. Kuşbaşı eti bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağında suyunu çekene dek kavurun. Patlıcanlı karışımın üzerinde servis yapın.
#15.08.2007 20:02 0 0 0
  • Bir Gaziantep`Li oLarak teşekkür ederim :)
#15.08.2007 23:39 0 0 0
  • Olsada yesek hemserim
#17.08.2007 18:23 0 0 0