Abanuş nedir?



Abanuş Gaziantep yöresine ait bir yemek. Abanuş, Gaziantep dışında çevre illerde de yapılıyor. Ana malzemesi patlıcan ve kuşbaşı et olan bu kebabın özelliği patlıncan, sivribiber ve domateslerin közde pişmesi…


Malzeme:
Patlıcan 4 adet
Kuşbaşı et 200 gr.
Sivri biber 2-3 adet
Tereyağı 2 çorba kaşığı
Domates 3 adet
Sarımsak 3-4 diş

Yapılışı:
Sivribiber, domates ve patlıcanları yumuşayıncaya kadar közde pişirin. Kabukları soyun. Ekmek tahtasının üzerinde bir bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayın, sarımsakları dövün. Karabiberle beraber önceden hazırladığınız patlıcanlı karışımın içine karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alın. 200 gr. Kuşbaşı eti bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağında suyunu çekene dek kavurun. Patlıcanlı karışımın üzerinde servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 538
favori
like
share
2727 Tarih: 17.08.2007 19:23
Olsada yesek hemserim
special27 Tarih: 16.08.2007 00:39
Bir Gaziantep`Li oLarak teşekkür ederim