Malzemeler

500 gr kuzu eti
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı su
1 soğan
1 su bardağı hindistan cevizi
1/4 tatlı kaşığı zerdeçal
10 diş sarmısak
3 adet acı sivri biber
2 yemek kaşığı kişniş
2 yemek kaşığı rezene tohumu
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
3 tatlı kaşığı toz zencefil
Tuz
yapılışı:

Öncelikle sarmısak, zencefil, kişniş, toz biber ve tuzu mutfak robotunda çekin. Daha sonra eti bu karışımla 10 dakika terbiye edin. Diğer yanda soğanları ve biberleri dilimleyin. Kalın dipli bir tencerede yağı ısıtın. Soğan ve sivri biberleri ekleyip soğan esmerleşene kadar kavurun. Eti terbiyesiyle birlikte ekleyin, 10 dakika kadar harlı ateşte pişirin. Daha sonra su ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp arada bir karıştırarak kısık ateşte 20 dakika yemeğinizi demlendirin. Hindistan cevizi, rezene ve zerdeçalı havanda birlikte dövün. Ete ekleyip 15-20 dakika daha pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:32
[COLOR="YellowGreen"]paylaşım için teşekkürler