Baharatlı Mercimek

Son güncelleme: 30.08.2007 10:47
  • Malzemeler

    250 gr mercimek
    1 yemek kaşığı köri
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 soğan
    2 diş sarmısak
    2 acı kurutulmuş biber
    3 dal taze zencefil
    Tuz
    yapılışı:

    Soğan, sarmısak ve zencefili ince ince doğrayın. Mercimekleri bir süzgeç içinde iyice yıkayın. Yağı ısıtın. Soğan, sarımsak, zencefili yağda kavurun. Garam masala ve acı biberi ekleyip bir iki dakika karıştırın. Tuz ile tatlandırın. Mercimekleri ekleyin. Üstüne çıkıncaya kadar su ilave edip, mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
#16.08.2007 15:35 0 0 0
  • ellerine sağlık
#25.08.2007 21:22 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#30.08.2007 10:47 0 0 0