(4 Kişilik)


Gerekli Malzemeler :

3 dilim bayat ekmek
10 adet ceviz içi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
1 diş sarmısak
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı limon suyu
tuz , karabiber , kırmızı biber



Hazırlanışı:


Bayat ekmek dilimlerinin içlerini avucunuzun içi ile iyice ufalayın. Su ilave ederek koyu bulamaç haline getirin. Ceviz içlerinin kabuklarını ayıkladıktan sonra iyice dövün.
Bulamaç haline gelmiş ekmek içlerine dövülmüş cevizleri, zeytinyağını, sirkeyi, dövülmüş sarmısağı, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Bir kenera koyup 10 dakika dinlendirin.
Soğuk (oda sıcaklığında) olarak servis yapınız.
Bu sos, midye tava ile çok güzel giden, Marmara ve Ege mutfaklarına has, Akdeniz’in özelliklerini taşıyan bir sostur. Kalamar tava ile de servis yapabilirsiniz. Servis yaparken buzdolabından çıkmış gibi olmamasına dikkat etmelisiniz.


Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 485
favori
like
share
mihmandar Tarih: 03.11.2007 19:18
Minik bir püf noktası;

Çerkez tavuğunun soslu kısmında ve taratorda kullanılan cevizin, özellikle havanda dövülmesi gerekiyor, ancak ceviz bu şekilde minik parçalara ayrılırsa yağını dişarı veriyor ve lezzetli olmasını sağlıyor. Tatlılarda bile havanda dövülen ceviz ile robottan çekilmiş cevizle yapılanla arasında tabi ki lezzet farkı oluyor. ( pirinç havanlar bu iş için ideal)
umut_alin Tarih: 21.10.2007 17:34
ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:44
[COLOR="YellowGreen"]paylaşım için teşekkürler
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:22
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 23.08.2007 01:13
elinize saglık.ben içine birazda yogurt koyuyorum oda ayrı bir lezzet veriyor