MALZEMELER
2,5 Su bardağı ince bulgur
3 Su bardağı ılık su
1,5 Su bardağı tahin
150 gr kuru soğan
3 Orta boy (250 gr)domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir
2,5 Tatlı kaşığı tuz
1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 Tatlı kaşığı kimyon

HAZIRLANIŞI
Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin.
Soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.
Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşil
soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz, marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz. Tarifi Seydi~ehir e aittir. Ermenekde batırık, dövülmüş ceviz içiyle, İçel de ise kinciyle(susamla) veya yer fıstığıyla yaparlar. Malatya -BATIRIK- denilen yiyecek bunlardan tamamen farklıdır.

NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 758
favori
like
share
hhadise Tarih: 04.11.2009 19:32
batırıgı domateskurusu ve ceviz koyar tahinide biraz azaltırsan daha güzel olur
Şayeste Tarih: 02.09.2009 12:25
Bu Karaman - Mut yöresinin batırığı..
Batırığın güzeli böyle olmaz :160:
KaRaKıZ Tarih: 02.09.2009 11:09
teşekkürler
by_cyber Tarih: 08.07.2008 08:46
paylaşım için çok thanks....
COCO Tarih: 19.06.2008 22:25
sag ol.
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:45
[COLOR="YellowGreen"]paylaşım için teşekkürler
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:23
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 23.08.2007 01:19
çok severim batırıgı hele içide bol cevizli olursa
eskitoprak Tarih: 22.08.2007 12:17
tesekkurler kardes