Malzemeler:
Hamuru için:
- 125 gr margarin,
- 2 su bardagi un,
- 2 yemek kasigi pudra sekeri,
- 4 yemek kasigi soguk su.

Harci için:
- ½ kg ayiklanmis bal kabagi,
- 1 kahve fincani su,
- ½ çay bardag1 soguk süt,
- 1 çay bardagi toz seker,
- 1 adet yumurta,
- 1 yemek kasigi eritilmis margarin,
- 2 çay kasigi tarçin,
- ½ çay kasigi toz zencefil,
- Süslemek için dövülmüs sam fistigi.

Yapilisi:
Hamuru hazirlamak için margarini eritip malzemelerle hamuru yogurun. 20 dakika dinlendirin. Merdane ile açip (1/2 cm kalinliginda) yaglanmis tartolet kaliplarina yerlestirin. 180 derece isitilmis firinda 15 dakika pisirin. Bu arada kabagi yarim kahve fincani su ilavesiyle iyice pisirip çatalla ezin. Soguk süt, toz seker, margarin, çirpilmis yumurta, tarçin, zencefili ilave ederek karistirin. Firindan çikardiginiz tartoletlerin üzerine doldurun. Tekrar 15 dakika firinlayip çikarin. Üzerine dövülmüs fistik serpip süsleyin. Soguyunca servis yapin. .

Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 978
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 20:52
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 01:14
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:17
çok teşekkürler sefa ağa
Sakın davetimizi unutma.tatlılar senden çiğköfte benden
:23:
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:37
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 28.11.2005 00:18
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 21.11.2005 00:04
güzel tarifin için teşekkürler
corleoni Tarih: 18.10.2005 10:05
:18:eline :85:sağlık :18:
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:00
ElleRINE SAglik....!
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 07:18