Thumbs up Müslüman İnancıyla Hz. İsa İngiliz TV’sinde

Son güncelleme: 19.09.2007 13:55
  • Müslüman İnancıyla Hz. İsa İngiliz TV'sinde
    İngiliz ITV televizyonu, sadece İslam kaynaklarına dayanarak Hz İsa ile ilgili bir belgesel hazırladı. Yapımcılar, Müslümanların Hz İsa'ya dair görüşlerinin Hıristiyanlar tarafından yeterince bilinmediğini düşünüyor.
    noimage


    İngiliz televizyon kanalı ITV, Hz. İsa'nın bütünüyle İslam kaynaklarına bağlı kalınarak anlatılacağı bir belgeseli yayınlamaya hazırlanıyor. Bir saatlik programda başlıca kaynak olarak Kur'an'da Hz. İsa hakkındaki bilgilerden yararlanıldığı, ayrıca din adamları ve tarihçilerle mülakatlar yapıldığı belirtildi. İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan haberde, İslam inancına göre Hz. İsa'nın Tanrı'nın oğlu olmadığı, çarmıha gerilmediği ve melekler tarafından göğe yükseltildiğine inanıldığı belirtilerek, İslam kaynaklarına dayanılarak hazırlanan programın İngiliz televizyonları için bir ilk olduğu kaydedildi. Programın sunuculuğunu yapan Melvyn Bragg, fikrin kendisini çok cezbettiğni anlatarak, Hz. İsa'nın İslam için çok önemli bir kişilik olmasına karşın birçok insanın bundan haberdar olmadığını kaydetti. Programın kültürler arasında bir bölünmeye yol açacağı itirazlarına da karşı çıkan Bragg, programın itinalı ve iyi araştırılarak hazırlandığını söyledi.
    HRİSTİYANLAR TEPKİLİ

    Programın yapımcısı İrşad Eşref, Hz. İsa'nın İslam dini açısından çok önemli olduğunu ve programla, dikkatleri, aşırılıklardan İslam'ın manevi yanına çekmeyi amaçladıklarını vurguladı. Pazar günü yayınlanacak programa katılmaları için önde gelen Katolik ve Anglikan kuruluşlara davette bulunduklarına işaret eden Eşref, buna karşın davete karşılık verilmediğini aktardı. Ülkedeki katı Hıristiyan çevreler ise, henüz yayımlanmamış olsa da programa yönelik tepki gösteriyorlar.

    İslamiyet'in Hz. İsa'ya bakışı

    İslam dininde büyük peygamberlerden biri olarak inanılan ve sevilen Hz. İsa'nın, çarmıha gerilmekten korunduğu ve Allah'ın katına çıkarıldığına inanılır. İslamiyet, Hıristiyanlığın aksine, Hz. İsa'nın Tanrı olduğunu veya Tanrı'nın oğlu olduğunu kabul etmez, bu tür fikirlere şiddetle karşı çıkar.
#21.08.2007 13:33 0 0 0
  • elerine sağlık
#28.08.2007 16:42 0 0 0
  • Yorum için teşekkürler ...
#19.09.2007 13:55 0 0 0