GAZİANTEP YÖRESİNDEN DAMAK TADI
İÇLİ KÖFTE

[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]MALZEMELER :

[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]İÇ MALZEMESİ :

[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Yarım kilo orta yağlı kıyma
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]5 adet soğan (küp doğranmış)
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]1 su bardağı ceviz
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]tuz, karababer, kırmızıbiber

[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]DIŞ MALZEMESİ :

[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]4,5 su bardağı köftelik bulgur
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]3 adet patates (kabuklarını soyarak haşlıyorum)
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]4 yemek kaşığı un
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]1 yumurta
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]1 adet soğan (küp doğranmış)
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]3 yemek kaşığı biber salçası
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]tuz, karabiber, kırmızıbiber

[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]YAPILIŞI :

[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Kıymayı suyunu çekinceye kadar karıştıralım. Soğanları ilave ederek kavuralım. Baharatları ekleyip bir kenara soğumaya bırakalım. Bütün dış malzemeleri geniş kaba koyarak yoğuralım. Kıyma makinasından 2 kez çekelim. Köfte aparatını takıp çekilen malzemeyi (yumurta şeklini alacak uzunlukta) makinadan çıkaralım. Çıkan köftenin içini soğumaya bıraktığımız iç malzeme ile dolduralım. Ağzını kapatalım. Kızartma tenceresinde iyice kızmış yağa atarak kızartalım.

[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]NOT : Köfteleri yaparken kıyma makinası kullanıyorum. Hepimizin bildiği gibi önemli olan dış malzemenin ince olması. Bunu elimizde de yapabiliriz. Köfteleri derin dondurucuda da saklayarak istediğinize göre kızartabilirsiniz. Bu malzemeden 30-32 köfte çıkıyor.
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]AFİYET OLSUN.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4391
favori
like
share